Cele mai delicioase chifteluțe de post. Se prepară foarte ușor și conţin un ingredient secret, pe care îl știu doar marii bucătari

Cele mai delicioase chifteluțe de post. Mai avem foarte puțin timp până Crăciun, iar credincioșii respectă întocmai tradițiile și nu consumă alimente precum carne, lactate, brânzeturi sau ouă. Pește se poate mânca doar în zile de sărbătoare și în weekend.

12 dec. 2023, 18:34
Cele mai delicioase chifteluțe de post. Se prepară foarte ușor și conţin un ingredient secret, pe care îl știu doar marii bucătari
Cele mai delicioase chifteluțe de post

Cele mai delicioase chifteluțe de post. Dacă nu mai știți ce să mai mâncați în această perioadă, vă propunem o variantă gustoasă. Există multe tipuri de a le prepara, însă rețeta de mai jos este foarte simplă și folosită de marii bucătari. Ingredientul secret este mărarul, care îi dă un gust absolut divin.

Citește și: Prăjitură vieneză de post fără coacere. Desertul delicios care îți potolește pofta de dulce

Cele mai delicioase chifteluțe de post

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 250-300 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 5-6 căței de usturoi
  • pătrunjel
  • mărar
  • 100-150 g de făină
  • sare/piper
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Mai întâi se curăță cartofii, se spală bine și se taie bucăți mari. Apoi se pun la fiert și îi încercați până când intră furculța ușor în ei. Se zdrobesc cartofii cât sunt încă fierbinți, ca și cum ați prepara un simplu piure. Ciupercile champignon se curăță, se spală bine și se fierb, de asemenea, în apă cu puțină sare. Se scurg de apă și se lasă la răcit, după care se toacă căt mai mărunt.

Se curăță ceapa, se spală bine și se taie mărunt. Se pune ceapa la prăjit în ulei încins până ce se înmoaie. Peste ceapă se pun și ciupercile și se călesc foarte puțin. Cartofii pasați se amestecă cu ceapa și ciupercile. Se pune usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, și mărarul, sare, boia de ardei dule și piper, după gust. Se omogenizează foarte bine amestecul și se adaugă făină până ce devine dens.

Formăm chifteluțe și se trec prin făină, apoi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părți, până ce sunt bine rumenite. Se scot într-un vas, pe niște servețele de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.