Cele mai importante măsuri de restricţie impuse de ţările care traversează cel de-al doilea val al pandemiei

Mai multe ţări traversează, în acest moment, cel de-al doilea val al pandemiei. Acestea au reimpus o serie de măsuri restrictive în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 07:09
Cele mai importante măsuri de restricţie impuse de ţările care traversează cel de-al doilea val al pandemiei

State precum Austria, Israel şi Anglia se confruntă cu o rată crescută a infectărilor.

În Israel, rata cazurilor de infectare este în creştere, cu 153.217 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.103 decese, la o populaţie de 9 milioane, informează Agerpres. În ultimele două săptămâni, Israel a devenit a doua ţară din lume cu cele mai multe cazuri de coronavirus pe cap de locuitor, după Bahrain. Israel este prima ţară afectată de al doilea val al pandemiei care a reimpus măsuri de izolare la nivel naţional, timp de cel puţin trei săptămâni.

Potrivit autorităţilor israeliene, măsurile de izolare reimpuse în Israel vor intra în vigoare începând de pe 18 septembrie, odată cu Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc), şi vor fi ridicate pe 9 octombrie, de Sukkot (sărbătoarea Tabernacolelor). Printre principalele restricţii se-numără: cetăţenii nu vor mai avea voie să iasă la o distanţă mai mare de 500 de metri de domiciliu, spaţiile comerciale neesenţiale vor fi închise, vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de zece persoane, iar şcolile vor fi închise. Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va rămâne însă deschis.

Noi măsuri de izolare, cel puţin parţiale, intră de asemenea în vigoare, luni, la Jakarta, în urma unei agravări a epidemiei, la trei luni după ridicarea restricţiilor.

Citeşte şi Suedia, prima ţară fără bani cash: „Oamenii nu vor să atingă monede şi bancnote sau să atingă butoane”

În contextul celui de-al doilea val pandemic, autorităţile britanice au impus ”regula celor şase”. Din 14 septembrie, în Anglia intră în vigoare o măsură potrivit căreia la adunările publice nu vor putea participa mai mult de şase persoane. Regula se aplică doar în Anglia, nu şi în celelalte ţări ale Regatului Unit. Restricţia se aplică în spaţiile închise şi în aer liber, cu excepţia şcolilor, locurilor de muncă, nunţilor sau înmormântărilor.

În Birmingham, al doilea oraş cel mai populat din Regatul Unit, autorităţile locale au decis toate întâlnirile între prieteni sau familii. Localnicii pot merge în continuare la cafenele, restaurante sau magazine, dar nu pot întâlni alţi oameni din gospodării diferite.

Şi în Austria, începând de pe 14 septembrie, măştile care sunt deja impuse în supermarketuri şi mijloacele de transport public devin obligatorii în toate unităţile comerciale şi clădirile publice.

Citeşte şi Israelul, prima ţară care trece din nou la starea de urgenţă. Guvernul a impus carantina la nivel naţional timp de trei săptămâni

Cehia este, în prezent, unul dintre cele trei state membre ale Uniunii Europene în care progresia zilnică a virusului este cea mai rapidă, după Franţa şi Italia. Cu toate acestea, aceste ultime două state efectuează de două ori mai multe teste de depistare a noului coronavirus. În Franţa, pragul simbolic de 10.000 de cazuri noi în 24 de ore a fost depăşit sâmbătă, un record de la lansarea testelor pe scară largă în această ţară. În Italia, majoritatea celor aproximativ opt milioane de elevi revin la şcoală după şase luni de închidere a unităţilor de învăţământ. O carantină imediată va fi impusă celor care au intrat ”în contact apropiat” cu orice elev sau profesor depistat pozitiv la testul de COVID-19. Această reîntoarcere la şcoală este marcată de restricţii, precum distanţarea, 5.000 de clase noi fiind create şi aproape 5.000 de clase vechi fiind mărite, spălarea mâinilor – 170.000 de litri de gel hidroalcoolic au fost promişi de Guvern şi urmează să fie furnizaţi săptămânal – şi purtarea obligatorie a măştii. Aproximativ 11 milioane de măşti vor fi furnizate zilnic gratuit profesorilor şi elevilor.