Cele mai pufoase clătite. Folosește acest ingredient și nu se vor lipi de tigaie

Există câteva secrete pentru a face cele mai bune clătite, fără ca acestea să se lipească de tigaie și să fie delicioase.

29 ian. 2023, 21:55
Cele mai pufoase clătite. Folosește acest ingredient și nu se vor lipi de tigaie
Rețetă de clătite pufoase și fragede

Pentru aceste clătite aveți nevoie de șase ouă, 300 de ml de lapte rece, 300 ml de apă minerală carbogazoasă, 300 g de făină, zahăr vanilat, un praf de sare și o lingură de smântână. Se pot adăuga și 100 de g de unt. Cantitatea de unt variază în funcție de gramajul celorlalte ingrediente.

Citește și: Clătite de post pufoase. Trucuri pentru un preparat super-delicios

Ingredientul pe care multe rețete de clătite îl omit este amidonul de cartofi. La 500 de ml de lapte, 250 g făină, 3 ouă, 2 linguri de zahăr, 250 ml apă carbogazificată și jumătate de linguriță de sare se pun șase linguri de amidon de cartofi. Toate ingredientele se amestecă și se lasă să se odihnească pentru 30 de minute pentru a fi mai elastic.

Și tigaia poate fi o problemă. Puteți folosi o tigaie antiaderentă pentru a nu se lipi nimic de fund sau una normală în care să puneți un strop de ulei înainte de fiecare clătită.

Citește și: De ce se lipesc clătitele de tigaie. Greșeala pe care o fac o mulțime de gospodine

O tigaie nepotrivită poate avea un efect negativ asupra rezultatului final. Cel mai important secret al preparării este tigaia, care contribuie semnificativ la succesul rețetei.

Tigaia specială pentru cșătite vine cu o serie de avantaje. Este subțire și permit căldurii să ajungă cât mai repede în centru și este aderentă, ceea ce scade șansele de lipire.