Celebrii interlopi au trecut la afaceri curate. Construiesc un mare cartier rezidențial în București

După ani de zile în care au făcut bani prin metode ascunse în străinătate, dar și în România, din ce în ce mai multe clanuri interlope se lansează în afaceri. 

21 feb. 2023, 14:51
Celebrii interlopi au trecut la afaceri curate. Construiesc un mare cartier rezidențial în București

Printre grupările care derulează afaceri importante în domeniul imobiliar se numără un clan din localitatea Fântânele, între București și Ploiești. Astfel, clanul a decis că e momentul să iasă la lumină, pentru a derula business-uri cât se poate de transparente.

Kanal D a scos la suprafață informația:

„De 15 ani încoace, surse din rândul anchetatorilor spun că tot mai mulţi membri ai clanurilor interlope au început să devină dezvoltatori imobiliari, iar în anumite sectoar e, chiar au pus monopol pe piaţă.

În sectorul 1, clanul din localitatea Fântânele, dar şi clanul Liderică ar fi ridicat mai multe blocuri. Cele două grupări sunt cunoscute prin vinderea de maşini cu kilometrajul măsluit şi prostituţie.
În sectorul 2 al Capitalei, clanul Gemeni este cel care a ridicat clădiri, cu interlopul Geamai în frunte, cel care a şi fost săltat de poliţişti anul trecut, după ce i-au găsit arme şi cantităţi importante de muniţie îngropate în curte.

Clanul temutului interlop Sile Pietroi este cel care ar fi ridicat o mare parte din imobilele noi din zona Căţelu, din sectorul 3. În momentul de faţă, interlopul este cercetat de procurorii DIICOT într-un dosar de cămătărie.

În sectorul 4, pe lângă membrii clanului Sportivilor, care sunt veterani în construcţia blocurilor în sector, de câţiva ani încoace, şi cei din clanul Ştoacă ar fi devenit dezvoltatori imobiliari. În zona Turnu Măgurele, la capătul bulevardului Constantin Brâncoveanu, aproape toate blocurile noi aparţin membrilor clanului.

 

Sectorul 5, zona vizată de dezvoltatorii imobiliari

 

Clanurile Cămătarilor, Pian şi Zorilă ar fi pus monopol pe piaţa imobiliarelor din Sectorul 5. Zonele în care membrii clanurilor au construit sunt: din Sălaj, până în Ferentari, în zona Penitenciarului Rahova, dar şi la marginea oraşului, în apropiere de Bragadiru.

În sectorul 6 ar fi fost investiţi bani negri proveniţi din proxenetism şi cămătărie, însă anchetatorii nu au realizat o conexiune directă cu membri ai unor clanuri.

Ce expertiză au clanurile interlope în construcţia imobilelor? Aproape niciuna, ar spune specialiştii! Drept dovadă stă un bloc construit de clanul Zorilă, care a ars ca o torţă în anul 2018 din cauza instalaţiei electrice improvizate de dezvoltator. Însă, aceste investiţii au folosit drept un bun apanaj pentru spălarea banilor negri”, a declarat Claudia Constandiș, reporter al sursei citate.