CES propune decontarea navetei pentru tot personalul din învățământ, inclusiv pentru personalul auxiliar și cel administrativ

Consiliul Economic și Social (CES) a propus decontarea navetei pentru întreg personalul din învățământ, nu doar pentru cadrele didactice, ci și pentru personalul didactic auxiliar și personal administrativ, se menționează în amendamentele aduse de CES la proiectele legilor Educației.

28 mart. 2023, 14:17
CES propune decontarea navetei pentru tot personalul din învățământ, inclusiv pentru personalul auxiliar și cel administrativ
Școlile vor deconta în avans transportul elevilor

Consiliul Economic și Social propune decontarea navetei pentru tot personalul din învățământ, inclusiv pentru personalul auxiliar și cel administrativ, conform unui document consultat de Edupedu.ro.

“La articolul 135 este necesară o corelare cu articolul 134 și introducerea explicită decontării navetei pentru tot personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal administrativ)”, arată propunerea CES la proiectele legilor Educației.

În varianta propusă de ministrul Educației, Ligia Deca, personalul administrativ nu este inclus ca beneficiar al decontului navetei.

Articolul 135 din proiect prevede: ” d) cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar, conform legii;”.

Citește și: Dicrepanțe majore între elevii de la orașe și cei de la sate. Revolta unui profesor: ”Niciodată nu se pregătesc. Vin la școală și nu deschid niciodată o carte. Nu mai avem copii și trebuie să-i trecem”

Proiectele legilor Educației ar fi trebuit aprobate în Guvern până pe 23 martie, așa cum ceruse premierul Ciucă, însă ministra Educației Ligia Deca nu a putut participa la ședințele de săptămâna trecută, fiind bolnavă de Covid-19, după vizita din Abu-Dhabi efectuată împreună cu președintele Klaus Iohannis și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Citește și: Număr mai mic de elevi la clase în școlile din România. CES vrea cel mult 20 de elevi în clasele primare și 22 în gimnaziu