Cinci persoane din Suceava, diagnosticate cu trichineloză după ce au mâncat preparate din mistreţ

Nouă persoane cu vârste cuprinse între 13 şi 66 de ani, care au mâncat preparate din carne de porc mistreţ la o petrecere, sunt internate în spital, în cazul a cinci dintre acestea fiind confirmată boala, în timp ce alte 13 persoane de la aceeaşi petrecere sunt în atenţia DSP Suceava.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 18:23
Cinci persoane din Suceava, diagnosticate cu trichineloză după ce au mâncat preparate din mistreţ

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 22 de persoane care au participat la o petrecere organizată în 15 august, la o stână de pe Muntele Rarău, au consumat preparate din carne de porc mistreţ, insuficient pregătite termic.

Ulterior, nouă persoane, cu vârste cuprinse între 13 şi 66 de ani, s-au simţit rău şi au ajuns la spital, fiind suspectate de trichineloză.

Abiţei a precizat că la cinci dintre cele nouă persoane a fost confirmată boala în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar la alţi doi rezultatul a fost negativ. Cele nouă persoane sunt internate în spital.

Celelalte 13 persoane care au participat la petrecerea respectivă au fost consultate şi le-au fost recoltate probe de sânge ce au fost trimise pentru analiză la Bucureşti, rezultatele urmând să fie transmise cel mai probabil în cursul zilei de miercuri.

Abiţei a precizat că aceştia se află la domiciliu, însă sunt în atenţia autorităţilor sanitare.

Directorul DSP Suceava a recomandat populaţiei să consume doar carne şi preparate din carne verificate sanitar-veterinar din unităţi de alimentaţie publică sau magazine autorizate.

Iniţial, DSP Suceava anunţa că 16 persoane sunt suspecte de trichineloză după ce au mâncat preparate din carne de mistreţ, şase dintre pacienţi fiind spitalizaţi.