Sondaj IMAS: PNL pierde procente importante in ultimele 2 luni, PSD a crescut! Cine are cele mai mari șanse să câștige alegerile parlamentare

PNL este în momentul de față în topul preferințelor românilor, potrivit ultimului sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM.

02 dec. 2020, 12:33
Sondaj IMAS: PNL pierde procente importante in ultimele 2 luni, PSD a crescut! Cine are cele mai mari șanse să câștige alegerile parlamentare

Astfel, PNL înregistrează acum 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de scorul de 32,6% cu care era cotat în octombrie și față de cel de 34,7% din septembrie, arată datele sondajului.

PSD e situat la 23,6%, în creștere față de luna anterioară. În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.

USR Plus e cotat acum la 18%, în scădere, în condițiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4%.

La alegerile de duminică, Pro România ar urma să fie votat de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% dintre alegători.

În octombrie, alegătorii mărturiseau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%. Acum, însă, sondajul acesta arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

În momentul acesta 4,6% dintre alegători ar vota cu PMP, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

ALDE este, de asemenea, în acest sondaj, cu 3,3%, față de 2,5% cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat cu Pro România.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020, pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Citește și Marcel Ciolacu a anunţat propunerea de premier a PSD. Nu exclude o alianţă cu USR PLUS. „Vor exista discuţii”

Citește și Rareş Bogdan vrea la guvernare împreună cu PMP şi USR. Robert Turcescu: „Nu vrem cu USR-iştii. Să nu credeţi că este vreo bucurie”