Cine este profesorul român care câștigă peste 20.000 de dolari pe lună. La 39 de ani este printre cei mai bine cotați în domeniul său

Istvan Kovacs este arbitrul român cu cele mai mari încasări din ultimul an. Este unul dintre cei mai bine cotați din domeniul său, fiind calificat ca profesor de sport. Nu mai puțin de 20.000 de euro a câștigat românul, lunar, în ultimele zece luni.

22 sept. 2023, 08:39
Cine este profesorul român care câștigă peste 20.000 de dolari pe lună. La 39 de ani este printre cei mai bine cotați în domeniul său
Cine este profesorul român care câștigă peste 20.000 de dolari pe lună. La 39 de ani este printre cei mai bine cotați în domeniul său

Istvan Kovacs este de loc din Carei, județul Satu Mare. Are 39 de ani, este calificat ca profesor de sport și este, de departe, arbitrul român cu cele mai mari încasări în ultimul, ba chiar și din istoria arbitrajului românesc.

Citește și: Un polițist local cu liceul la bază primește un salariu mai mare decât al unui profesor cu experiență. Românii cu studii superioare sunt nevoiți să plece în străinătate pentru a încasa acei bani

Istvan Kovacs este cel mai bine cotat arbitru român, cu încasări uriașe în ultimul an

Doar în ultimele 10 luni ale acestui an, profesorul de sport devenit unul dintre cei mai prolifici arbitri de fotbal români, a avut încasări, doar din arbitraj, de peste 20.000 de dolari. La un calcul simplu, având în vedere veniturile din România, este vorba de un salariu dublu față de cel al unui director de bancă și chiar de șase ori mai mare decât al președintelui țării, Klaus Iohannis.

În intervalul menționat, Istvan Kovacs a realizat câștiguri impresionante din prezența sa la importante evenimente internaționale, în frunte cu turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, care l-a prpulsat în cele mai valoroase topuri în ceea ce îi privește pe arbitri internaționali, potrivit prosport.ro. De altfel, din noiembrie 2022 până în septembrie 2023, Kovacs și-a dedicat cariera meciurilor din afara granițelor. Din 40 de partide pe care le-a arbitrat, doar 16 au fost în România.

Majoritatea meciurilor arbitrate în România au fost jucate de CFR Cluj, cariera lui fiind legată, practic, de echipa clujeană care nu a suferit nicio pierdere și doar un egal.

Suma câștigurilor înregistrate în ultimele 10 luni de Istvan Kovacs este de 234.400 dolari pe zece luni, deci 23.440 dolari pe lună. Luând în calcul și o marjă de eroare, având în vedere că nu toate sumele câștigate sunt publice, arbitrul Istvan Kovacs ar fi realizat un câștig situat între 20.000 și 23.0000 de dolari pe lună, adică de peste 20 de ori mai mare decât salariu mediu net din România.

Doar din abitrajul din cadrul Superligii României, Istvan Kovcs a câștigat 93.000 lei, adică 20.500 de dolari. Acest lucru se leagă și de faptul că baremele arbitrilor din Superliga României au fost mărite cu 20 la sută la începutul cu sezonul 2022-2023. Un central primește 6.000 de lei, un asistent 3.700 de lei și un arbitru din camera VAR 3.000 de lei. Un alt beneficiu este decontarea transportului, în limita a 700 de lei.

Pentru prezența în calitate de rezervă la meciul inaugural al Cupei Mondiale din Qatar, Istvan Kovacs a fost recompensat cu 2.500 de dolari.

Citește și: ANALIZĂ! Salariul mediu pentru cei mai bine plătiți magistrați vs salariul mediu pentru cei mai bine plătiți profesori din România. Discrepanța uriașă dintre remunerațiile celor două categorii profesionale care arată că este nevoie urgentă de o nouă lege a salarizării