Cine este Vlad Stancu, noul fenomen al natației din România. Are o disciplină spartană: „Îmi încep ziua foarte devreme” (FOTO)

Vlad Stancu este noua senzație a natației din România. Joi a devenit campion european la proba de 1.500 de metri.

07 iul. 2022, 21:11

În doar câțiva ani, înotul românesc s-a îmbogățit cu sportivi de mare calitate. Printre ei se numără Robert Glință, David Popovici, Bianca Costea, dar și Vlad Stancu, o încă o speranță a natației.

Vlad Stancu a urcat pe podiumul de la Otopeni, cu medalia de aur, după ce s-a impus la proba de 1.500 de metri liber. În clasamentul probei, Stancu a încheiat cu 15 minute, 5 secunde şi 47 de sutimi. Pe locul secund s-a clasat Krzysztof Chmielewski, din Polonia, cu 15:13.46, iar pe locul 3 a venit turcul Emir Batur Albayrak – 15:15.24.

Probele de 1.500 de metri și 800 de metri liber sunt preferatele lui Vlad Stancu.

„Primul meu record l-am bătut la vârsta de 14 ani, la Campionatul Național de la Pitești, în proba de 800 de metri. A fost o senzație superbă, cred că a fost unul dintre cele mai vechi recorduri din natația masculină, data din 1988”, a declarat sportivul care are în „portofoliu” zeci de medalii de campion național, la juniori.

La Campionatul Național organizat în Bacău, Vlad a câștigat zece medalii.

 

Programul lui Vlad Stancu, noua senzație a înotului românesc

 

Sportivul are un program spartan. Se trezește la ora 5 dimineața.

„Îmi încep ziua foarte devreme, în jur de ora 5, ca să ajung la 7 la antrenament, uneori am și sală înaintea antrenamentului de dimineață.

Apoi am masă, merg la liceu, apoi merg acasă, uneori apuc să și dorm. După-amiază am al doilea antrenament”, a mai dezvăluit sportivul.

Marele vis al lui Vlad este participarea la Jocurile Olimpice.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de Înot pentru juniori, la Complexul Sportiv de Nataţie Otopeni, organizat în perioada 5-10 iulie). 26 de concurenți sunt din România, 14 băieţi şi 12 fete.