Ciorbă de perişoare. 11 reţete cu cele mai delicioase ciorbe de perişoare

Întotdeauna mi-a plăcut ciorbă de perișoare și am savurat-o ori de câte ori am avut ocazia. Până când a trebuit să încep și eu să fac ciorbă de perișoare. E drept că e cam migăloasă și trebuie să potrivești toate ingredientele pentru că perisoarele să nu fie nici prea mici, nici prea mari, nici prea sfaramicioase, nici prea țări.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 20:01
Ciorbă de perişoare. 11 reţete cu cele mai delicioase ciorbe de perişoare

Ciorba de perisoare # Reteta 1

Mod de preparare Ciorba de perisoare

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul, telina, ceapa si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi. Intr-o oala mai mare punem circa 5 litri de apa, legumele, rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse. Intre timp pregatim carnea pentru perisoare. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine, ceapa curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde ,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi pasta de tomate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust. Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional ciorba de perisoare se poate servi cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti pe sfatulpărinţilor.ro.