Clipe de groază în Gorj. Un localnic a rămas înţepenit pe fundul unei fântâni. Un pompier şi-a riscat viaţa pentru a-l salva

Un lucrător din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a reuşit să salveze viaţa unui localnic care a coborât într-o fântănă adâncă de aproxiativ zece metri să cureţe mâşul de pe fundul acesteia şi a rămas înţepenit, relatează Adevarul.

RomaniaTV.net
07 iun. 2020, 12:42
Clipe de groază în Gorj. Un localnic a rămas înţepenit pe fundul unei fântâni. Un pompier şi-a riscat viaţa pentru a-l salva

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a fost rugat de proprietarul fântânii să-l ajute să cureţe mâlul de pe fundul acesteia.

„A intrat acolo cu o scară, după care a coborât, iar în acel moment s-a afundat în mâl. A rămas înţepenit acolo. La un moment dat s-a scufundat până la brâu în fântână. Am încercat pe plan local cu cetăţenii să-l scoatem, dar nu am putut. Nu mai avea nici forţă, pentru că se pierduse şi el. Am chemat pompierii şi ambulanţa, pentru că m-am gândit că are nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat primarul localităţii Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, pentru sursa citată.

Unul dintre salvatorii de la ISU a coborât după cel rămas împotmolit în fundul fântânii şi a reuşit să-l scoată.

„S-a legat cu chingă şi au ieşit împreună, îmmbrăţişaţi. Prima dată, şi pompierul care a coborât aproape că a rămas împotmolit în mâl şi el. A ieşit, s-a descălţat şi a intrat din nou. A fost o operaţiune anevoioasă”, a mai spus primarul Liviu Cotojman.

Pompierul a dorit să rămână anonim, considerând că şi-a făcut datoria.

„Felicit echipa de pompieri ,in mod special angajatul care şi-a riscat viaţa pentru a salva un cetatean din satul Rugetu care ramasese intepenit in mâlul din fundul unei fântâni. Felicit si sătenii care au fost un exemplu de ajutor pentru semeni!”, a transmis primarul comunei Roşia de Amaradia.

Citeşte şi: Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei. Vehiculul a luat foc între Piaţa Victoriei şi Piaţa Romană VIDEO

Foto: Adevarul