Cod galben de ninsori şi vânt puternic la munte. Alertă de la meteorologi!

Meteorologii au transmis o avertizare Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului. E valabilă de duminică seara, de la ora 20, până luni dimineaţă, 6 decembrie, ora 08.

05 dec. 2021, 12:37
Cod galben de ninsori şi vânt puternic la munte. Alertă de la meteorologi!

Cod galben de ninsori şi vânt puternic la munte

Interval de valabilitate este 05 decembrie, ora 20 – 06 decembrie, ora 08, iar fenomenele vizate sunt ninsori și intensificări ale vântului.

Zone afectate: local în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m.

Local în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 05 decembrie, ora 20 – 06 decembrie, ora 12

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei

În intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Notă: Începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

Citiţi şi VREMEA 5 decembrie 2021. Veşti bune de le meteorologi! Temperaturi normale pentru această perioadă

Citiţi şi Prima ninsoare din această iarnă în Bucureşti. La ce să se aştepte locuitorii Capitalei şi cum se pregătesc autorităţile


loading...
Partenerii noștri