Codrin Ştefanescu a slăbit 13 kg, dar refuză operaţia. Dr. Monica Pop: „Nu știu ce fel de cancer are dânsul”

Deși suferă de o boală grea, Codrin Ștefănescu refuză să se opereze. Fostul lider politic a plecat în Elveția pentru a urma un tratament cu medicamente, deși doctorii din România au dorit să îl opereze.

20 ian. 2023, 12:45
Codrin Ştefanescu a slăbit 13 kg, dar refuză operaţia. Dr. Monica Pop: „Nu știu ce fel de cancer are dânsul”

Președintele Alianței pentru Patrie, Codrin Ştefănescu, a anunțat, vineri seara, că se retrage temporar din viața politică, din motive medicale. În mesajul postat pe Facebook, politicianul a transmis că îl susține pe Liviu Pop, fost ministrul al Educației, pentru conducerea APP. Plecarea fostului secretar general al PSD este a doua lovitură pentru partid, după ce, în vara anului trecut, Liviu Dragnea s-a rupt total de proiect.

Ulterior, s-a aflat că liderul politic ar suferă de o boală cumplită. Conform România TV, Codrin Ştefănescu a slăbit 13 kilograme, se tratează în Elveţia şi a refuzat momentan o intervenţie chirurgicală.

Dr. Monica Pop, despre boala lui Codrin Ştefănescu: Nu știu ce fel de cancer are dânsul, dar în orice caz nu așa trebuie privite lucrurile

Prof. univ. dr Monica Pop a vorbit despre cazul lui Codrin Ștefănescu, după ce acesta a decis să se retragă din politică pentru că este grav bolnav. Codrin Ștefănescu este grav bolnav. Prof. univ. dr Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate pe care le are. România TV l-a contactat pe Codrin Ștefănescu pentru a oferi mai multe detalii despre starea sa, dar acesta ar fi refuzat să vorbească despre acest subiect.

Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate: ”Nu așa trebuie privite lucrurile”

„Să știți că nu mi-a plăcut domnul Ștefănescu, mie mi s-a părut că este pesimist și nu este ok. Eu foarte optimistă nu am fost din start și nu am fost niciodată din acest punct de vedere, dar ești dator să faci tot ce se poate, că nu avem de ales. Face foarte rău domnul Ștefănescu dacă se retrage din munca lui. Nu trebuie. În afară de tratamentul medical oncologic, primul lucru important este să meargă la serviciu oricare din cei care sunt loviți de această boală. Să nu vorbească despre boală, să nu i se învârtă ceasul numai după ceasul acestei boli, deci nu trebuie vorbit despre asta, trebuia să meargă să lucreze. Să știți că lucrul este un tratament extrem de important, el nu îl deține la spital mai deloc.

Monica Pop: Boala aceasta este severă, dar curabilă și uneori vindecabilă

Eu cât am fost internată, și am fost, slavă Domnului, de atâtea ori, dar, în rest, după externare mergeam la lucru și mi se pare foarte important. Acesta este un sfat pe care i-l dau. Eu am crezut că dânsul este un optimist. Nici nu trebuie să vorbească despre asta, trebuie să se gândească că el trebuie să facă tot ceea ce este posibil ca să trăiască și să trăiască bine, în măsura în care se poate.

Mesajul transmis de Liviu Pop, noul președinte APP: „Pentru domnul Codrin Ștefănescu va urma o perioadă în care medicii, Dumnezeu și voința sa vor decide finalitatea!”

Într-adevăr, boala aceasta este severă, dar curabilă și uneori vindecabilă. Eu nu știu ce fel de cancer are dânsul, dar în orice caz nu așa trebuie privite lucrurile. Trebuia să vorbească cu dumneavoastră din moment ce a fost de acord să expună public boala sa și să știți un lucru, eu pentru oameni m-am hotărât să vorbesc pentru că știți că marea majoritate a oamenilor cunoscuți ascund astfel de povești și nu am înțeles, nu știu de ce”, a spus Monica Pop la România TV.

Codrin Ştefănescu s-a retras din politică

„Dragi români, Din motive personale, dar mai ales din motive de sănătate, am decis să mă retrag o perioadă din viața politică. Medicii mi-au cerut și sunt nevoit să le dau ascultare. Proiectul #AliantaPentruPatrie, pe care l-am pornit împreună cu mulți dintre voi in urma cu 13 luni, își va continua misiunea de recuperare a României din mâinile trădătorilor și dușmanilor de neam, care prin minciună, hoție si vânzarea a tot intereselor străine, au pus stăpânire pe destinele și viețile noastre. Dragi patrioți, am predat azi, colegilor mei din APP, un partid al patrioților români, pregătit și organizat bine in teritoriu să între in lupta decisivă a recuperării României, a demnității, a dreptului nostru de a trăi liber in țara noastră!

Am convocat azi un CEx și un congres extraordinar, i-am rugat pe colegii mei să înțeleagă situația prin care trec, să-l susțină pe Liviu Pop – fost ministru al educației să preia conducerea partidului, să rămână uniți si hotărați pentru vremurile cumplite ce vor urma. Le mulțumesc colaboratorilor mei pentru toată susținerea si implicarea, pentru că au fost alături de mine in bătălia contra răului, le doresc mult succes si mult curaj in misiunea de a reda România românilor! Voi rămâne alături de ei si in timp ce voi purta o nouă luptă, aceea pentru propria-mi sănătate! Vă mulțumesc vouă, patrioți români, cei care m-ați motivat să construiesc Alianța Pentru Patrie! Vă iubesc! Aveți întregul meu respect!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.