Codrin Ştefănescu, declaraţii cutremurătoare în lupta cu cancerul: „Am crezut că voi avea întâlnirea finală cu doamna cu coasă!”

Pentru Codrin Ştefănescu, diagnosticat cu o boală teribilă, "va urma o perioadă în care medicii, Dumnezeu și voința sa vor decide finalitatea".

11 aug. 2023, 23:18
Codrin Ştefănescu, declaraţii cutremurătoare în lupta cu cancerul: „Am crezut că voi avea întâlnirea finală cu doamna cu coasă!”

Codrin Ştefănescu era nelipsit din războiaele politice, chiar dacă nu se mai afla pe prima linie a frontului, dar o boală teribilă l-a scos din joc. Abia mai apare cu câte o declaraţie, singura lui luptă fiind acum cu „doamna cu coasa”.

Codrin Ştefănescu continuă să lupte cu tenacitate pentru viața sa. Diagnosticat în urmă cu circa șapte luni bolnav de cancer, fostul „locotenent” în politică al lui Liviu Dragnea evită încă să precizeze dacă are sau nu nevoie de operație, însă a admis că perioada sa de strictă supraveghere medicală în străinătate va continua și în această toamnă.

„Mă lupt încă pentru viața mea! O fac la propriu, cu un dușman invizibil și foarte crunt. Chiar parșiv, deseori! Nu degeaba 97,5% dintre cei ce se luptă cu această boală pierd bătălia! Eu prefer să încerc să ia exemplul Monicăi Pop care a trecut prin numai puțin de cinci operații în lupta sa cu această maladie teribilă! Adică să încerc să fac parte din acel procent foarte mic de învingători”, a declarat Codrin Ștefănescu pentru CANCAN.RO.

La cei 54 de ani ai săi, cunoscutul om politic mai găsește încă puterea de a face haz de necaz, afirmând că actuala sa „luptă” nu se poate compara cu nimic altceva din ceea ce a întâlnit de-a lungul vieții în sfera politică, în ultimele ceva mai mult de două decenii.

Codrin Ştefănescu, dezvăluiri teribile după diagnosticul tulburător: „În mediul meu de amici, patru persoane s-au luptat cu aşa ceva. Niciunul nu a revenit în viaţă acasă. Voi lupta până la capăt, în felul meu, cu Doamna cu Coasa!”

„Nu le doresc nici măcar dușmanilor mei să treacă prin ce am trecut eu în aceste luni din 2023. Îi rog pe toți să mă creadă că nu exagerez. Chiar și pe cei mai sceptici, fiindcă atunci când îți pierzi starea propice de sănătate, vezi cu totul altfel viața. Și spun asta în condițiile în care lumea știe că evit să ofer amănunte despre boala mea sau despre evoluția acesteia. Am avut însă în ultimele luni de mai multe ori senzația că văd sau că simt o prezență înfiorătoare, o prezență feminină cu gluga trasă pe față și cu o coasă în mână. E înfiorător, vă spun cu toată sinceritatea. Au existat momente în care efectiv am crezut că voi avea o asemenea întâlnire finală, cu doamna cu coasa”, afirmă el.

Codrin Ștefănescu a anunțat în prima parte a lunii ianuarie că din motive personale, foarte bine întemeiate, alege să părăsească, pentru o vreme, conducerea formațiunii politice pe care o conducea la acel moment, Alianța pentru Patrie, predând ștafeta colegului său mai tânăr, Liviu Pop.

Codrin Ştefanescu a slăbit 13 kg, dar refuză operaţia. Dr. Monica Pop: „Nu știu ce fel de cancer are dânsul”

El spera să revină la finele verii în forță, dar după cinci perioade, mai lungi sau mai scurte, petrecute într-o clinică de specialitate din Elveția a realizat că perioada de confruntare cu boala va continua mult mai mult timp decât bănuia inițial.

„Sunt genul de om care nu se dă bătut, care se luptă pentru crezul său până la ultima picătură de sânge. Nu știu care va fi verdictul final, dar mă voi lupta până la final!”, sună și astăzi speranța celui care a revenit la începutul lunii august de sub supravegherea medicilor străini, care încearcă să-l ajute să învingă cumplita boală.

În primăvară, Codrin Ștefănescu invoca posibilitatea ca să fie supus curând unei eventuale intervenții chirurgicale la microscop, dar se pare că el încearcă încă să învingă boala cu ajutorul unor tratamente cu medicamente foarte puternice, dar și naturiste.

Fostul secretar general al PSD a transmis și el, într-o postare pe Facebook că se retrage o perioadă din viața politică, fără să ofere prea multe detalii. „Din motive personale, dar mai ales din motive de sănătate, am decis să mă retrag o perioadă din viața politică. Medicii mi-au cerut și sunt nevoit să le dau ascultare”, a scris Ștefănescu pe Facebook. El a precizat că Proiectul Alianța Pentru Patrie, demarat în urmă cu un an, „își va continua misiunea de recuperare a României din mâinile trădătorilor și dușmanilor de neam, care prin minciună, hoție și vânzarea a tot intereselor străine, au pus stăpânire pe destinele și viețile noastre”.