Condamnat la şase ani de închisoare în România, Darius Vâlcov şi-ar fi deschis o bancă în Italia. „E bine băiatu’, e şmecher şi peste hotare”

Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română după ce a fost căutat de polițiști pentru punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta s-ar afla în Italia, unde şi-ar fi deschis deja o afacere în domeniul bancar.

04 mai 2023, 15:10
Condamnat la şase ani de închisoare în România, Darius Vâlcov şi-ar fi deschis o bancă în Italia. „E bine băiatu’, e şmecher şi peste hotare”
Condamnat la şase ani de închisoare în România, Darius Vâlcov şi-ar fi deschis o bancă în Italia. "E bine băiatu', e şmecher şi peste hotare"

Condamnat la şase ani de închisoare în România, Darius Vâlcov și-ar fi deschis o bancă în Italia. Valeriu Matei, fost viceprimar al oraşului Slatina în timpul mandatului lui Darius Vâlcov, susține că fostul edil și ministru și-a deschis în Italia o afacere în domeniul financiar.

„Eu i-am transmis cu mai mult timp înainte să aibă grijă unde să fugă, pentru că vine pedeapsa. Condamnarea e justă, dar nu se stârpește corupția cu condamnarea lui Vâlcov. Darius nu e nici măcar un mic tentacul din caracatița asta. Nu este normal ca toți condamnații să poată să plece și să trăiască liniștiți în străinătate. Dar, probabil, statul italian a găsit un mod să facă rost de bani. Despre Darius Vâlcov, ce să vă spun? E bancher băiatu’, și-a făcut bancă în Italia. De fapt, nu e chiar bancă, e fond d-ăla nebancar și dă bani cu împrumut. Știu mai multe despre ce face el acolo, dar nu dau din casă. Ce pot să vă spun e că a fost șmecher în România, acum e șmecher și peste hotare”, a declarat Valeriu Matei pentru Fanatik.

„El dorea să revină în politică. Dacă nu era condamnat, se băteau pe el toate partidele, dar cel mai probabil ajungea iar la PSD”, a mai precizat Valeriu Matei.

Citeşte şi: Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Surse: Darius Vâlcov ar fi plecat în Italia încă din anul 2020

Despre Darius Vâlcov se știe că, în urmă cu câțiva ani, și-a deschis o societate comercială în Italia, la Milano, care activează în domeniul industriei alimentare.

Valeriu Matei a lucrat cu Darius Vâlcov în perioada 2007 – 2009 și a devenit protagonistul unui episod care l-a adus pe prima pagină a ziarelor, la finalul anului 2008. Atunci, el a fost înjunghiat în umăr de Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, din cauza unor afaceri imobiliare.