Condimentele miraculoase care desfundă arterele şi previn infarctul. Fiecare gospodină le foloseşte în bucătărie!

Multe dintre condimentele folosite de gospodine pot face mai mult decât să dea gust mâncărurilor preparate. Ierburile și condimentelepot ajuta să vă curățați și să vă dsfundați arterele și să vă reduceți riscul de boli de inimă.

14 iul. 2021, 13:58
Condimentele miraculoase care desfundă arterele şi previn infarctul. Fiecare gospodină le foloseşte în bucătărie!

Condimentele miraculoase care desfundă arterele şi previn infarctul. Aceste suplimente combinate cu mese prietenoase cu inima, pot ajuta să vă curățați și să vă dsfundați arterele și să vă reduceți riscul de boli de inimă. Iată care sunt cele mai bune ierburi și condimente pe care le poți mânca pentru a-ți proteja arterele și a-ți menține inima sănătoasă.

Condimentele miraculoase care desfundă arterele şi previn infarctul. Fiecare gospodină le foloseşte în bucătărie!

Pătrunjel

Dacă utilizați deja această plantă pentru a vă condimenta mesele, atunci nu vă abțineți în a utiliza! Pătrunjelul este bogat în vitamina C și B12, care pot îmbunătăți fluxul de sânge în artere. Pătrunjelul este plin de micronutrienți esențiali care vă protejează de ateroscleroză și de alte afecțiuni cardiace. Fiind bogat în nitrați, pătrunjelul acționează ca un vasodilatator natural, oferind mai multă trecere pentru a curge sângele. Pătrunjelul este, de asemenea, bogat în folat, care s-a dovedit că reduce nivelurile de homocisteină din corpul dvs., care sunt asociate frecvent cu un risc mai mare de boli de inimă.

Tarhon

Tarhonul este popular în bucătăria franceză și este cunoscut ca „regele ierburilor”. Studiile au arătat că previne formarea cheagurilor de sânge, reducând în același timp acumularea de plăci. Adăugarea acestor ierburi la mese poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol total din sânge, LDL, HDL, trigliceride și glucoză, precum și la scăderea cantității de leziuni aterosclerotice din arterele și grăsimile din ficat.

Şofran

Persoanele care locuiesc în Spania, unde șofranul este consumat în mod regulat, au o incidență mai mică decât cea normală a bolilor de inimă. De aceea, atunci când vine vorba de reducerea inflamației și a formării plăcii în artere, șofranul este o necesitate. Compusul activ Crocetin găsit în șofran poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de lipide din sânge în organism și la prevenirea aterosclerozei. De la beneficiile de reducere a colesterolului la proprietățile sale antiinflamatoare, șofranul poate fi unul dintre cele mai bune condimente pentru sănătatea cardiacă.

Bogat în vitamine precum tiamina și riboflavina, șofranul promovează o inimă sănătoasă prin întărirea sistemului circulator al sângelui. Șofranul are, de asemenea, puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, care pot ajuta la menținerea arterelor și vaselor de sânge sănătoase.

Citeşte şi: Substanța din alimentele românilor care păcălește creierul să mănânce mai mult. „Drogul” cel mai puternic al secolului XXI!