CONOPIDĂ MURATĂ, reţeta pentru iarnă pe care o adoră şi copiii

Conopida murata la borcan reteta simpla pentru iarna. Buchetele de conopida crocante si potrivit de acrisoare, extrem de aromate de la usturoi, cimbru si marar. Conopida murata o fac mereu in saramura cu foarte putin otet si rezista bine si 2 ani de zile.

26 oct. 2021, 14:51
CONOPIDĂ MURATĂ, reţeta pentru iarnă pe care o adoră şi copiii

Rețetă de conopidă murată. Cea mai bună perioadă a anului pentru punerea murăturilor în saramură, este toamna târziu, după ce s-a lăsat frigul. Vremea mai rece le garantează o fermentație mai lentă, ceea ce înseamnă ce ele vor fi mult mai bune. Conopidele murate sunt foarte delicioase și potrivite pentru orice masă. Ele se prepară ușor și se potrivesc pentru orice masă.
Conopidă murată în saramură, cea mai bună reţetă pentru la iarnă. Aşa îţi iese delicioasă
Pentru a face conopidă murată nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, nici de prea mult timp petrecut în bucătărie. Iată cum se prepară această rețetă simplă care vă va oferi un plus de savoare în fiecare farfurie.

Rețetă de conopidă murată. Ingrediente
3 conopide
1 kg morcovi
100 ml oţet
foi de dafin
piper boabe
boabe de muştar
boabe de ienibahar
seminţe de mărar
sare grunjoasă
apă cât cuprinde

Rețetă de conopidă murată. Mod de preparare
La început, speli bine de tot conopida, o rupi în bucheţele şi o laşi în apă cu oţet 30 de minute, pentru a îndepărta eventualii gândăcei care obișnuiesc să stea pe aceste legume.

Apoi, iei bucățelele și le așeziîn borcane bine sterilizate. În continuare,
aşezi felii de morcovi printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin, boabe de piper, de muştar şi de ienibahar, scrie clickpoftabuna.
Conopidă murată, o reţetă simplă şi pe placul tuturor
Separat, se fierbe apa cu câte o lingură de sare la fiecaree litru de apă. Apoi, adaugi seminţe de mărar şi torni sa ramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi depozitezi conopida murata într-un loc rece şi bine aerisit.

Conopida murata se foloseşte ca garnitură la friptura de porc sau la alte preparate culinare grase.

Reţetă de murături asortatate de la Jamila

„Reteta de muraturi asortate este pentru mine cea mai iubita si cea mai cunoscuta. In fiecare care toamna bunica mea punea muraturi asortate la butoi. Nu ii lipsea niciodata un butoi mare, de cam 50 de litri, plin cu tot felul de legume delicioase din gradina ei. Bunica punea cam tot ce avea in gradina: ardei, varza, pepeni mici, conopida, varza rosie si alba, gogonele, gogosari. Pentru gust adauga mereu 1-2 gutui si vreo 2 stiuleti de porumb uscat. Pentru culoare punea sfecla rosie”.

https://www.youtube.com/watch?v=qOpInJtt4MY