Consumă aceste 3 amestecuri în fiecare zi, pentru un echilibru hormonal de nota 10

Dacă şi tu te confrunţi cu un dezechilibru la nivel hormonal, ei bine secretul pentru combaterea lui constă în câteva ingrediente esenţiale pe care să le consumi sub formă lichidă, pentru a-ţi ajuta organismul să secrete hormonii feminini în cantităţi normale, astfel ca tu să te simţi într-o formă de zile mari.

RomaniaTV.net
03 feb. 2016, 11:42
Consumă aceste 3 amestecuri în fiecare zi, pentru un echilibru hormonal de nota 10

Sunt unele persoane care sunt de părere că medicamentele şi suplimentele alimentare extrem de scumpe nu sunt ideale pentru a rezolva problemele hormonale, începând de la amenoree (n.r. absenţă fiziologică a ciclului menstrual, pricinuită de o insuficienţă ovariană sau hipofizară), fibroame şi până la sindromul ovarelor polichistice (un dezechilibru hormonal care interferează cu ovulaţia normală). Însă adevărata vindecare la nivel hormonal se întâmplă la micul dejun, prânz şi cină.

Dar pe lângă faptul că te poţi bucura de recompense hormonale prin intermediul unei alimentaţii echilibrate, specialiştii îţi recomandă să consumi sub formă lichidă anumite remedii, adică unele băuturi DIY care pot avea un impact major asupra sistemului endocrin.

Citeşte şi  Toxine care îţi distrug tiroida

Reţetele DIY de mai jos sunt simple, accesibile şi foarte gustoase.

1. Apă caldă cu lămâie

Sigur, aceasta este o reţetă simplă, dar efectele ei sunt profunde. Nutriţioniştii recomandă de multă vreme apa caldă cu lămâie, mai ales că diferenţa se vede pe pielea ta, ai mai multă energie şi te ajută să îţi menţii senzaţia de saţietate între mesele principale.

Lămâile sunt bogate în vitamina C, despre care s-a demonstrat că are beneficii asupra pielii şi stimulează imunitatea. De asemenea, lămâile ajută ficatul să detoxifice organismul şi îmbunătăţesc rezistenţa corpului la insulină, prin reglarea anumitor hormoni, precum glucoza şi leptina (n.r. – un hormon care reglează metabolismul şi are impact major asupra greutăţii corpului).

Instrucţiuni: Specialiştii îţi recomandă să îţi începi ziua cu un pahar mare de apă călduţă în care să storci câteva picături de suc de lămâie. Ideal ar fi să bei apa caldă cu lămâie la primele ore ale dimineţii, imediat ce te-ai trezit.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.