Controale la firme de panificaţie pentru combaterea evaziunii fiscale

Poliţiştii Capitalei specializaţi în investigarea fraudelor şi ordine publică au indisponibilizat în urma unor controale la mai multe societăţi peste 32.600 kg de făină şi alte materii prime, în valoare totală de aproximativ 157.000 de lei.

RomaniaTV.net
01 aug. 2014, 06:22
Controale la firme de panificaţie pentru combaterea evaziunii fiscale

În cursul zilei de miercuri, 30 iulie, poliţiştii Capitalei specializaţi în investigarea fraudelor şi ordine publică, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, precum şi al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti, au efectuat controale la 21 de societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor de morărit şi panificaţie„, potrivit unui comunicat emis de Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Totodată, au fost constatate nouă infracţiuni de natură economică şi s-au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 50.000 de lei. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 139 de lei.

Acţiunea poliţiştilor bucureşteni a avut drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală manifestate în acest domeniu de activitate economică, urmărindu-se în principal legalitatea înregistrării operaţiunilor comerciale în evidenţele financiar contabile, a achiziţiilor de materii prime (făină, drojdie, amelioratori, sare etc.), pentru producerea produselor de panificaţie, precum şi a vânzărilor de produse finite efectuate„, se mai arată în comunicat.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii în Constanţa, la o grupare specializată în spălare de bani