Cooperativa „Ţara Mea” reziliază contractele cu firme austriece. „Este momentul să ne apărăm ţara de mofturile fostelor imperii”

Cooperativa "Ţara Mea", cea mai mare la nivel național după cifra de afaceri și unul dintre furnizorii strategici ai retailerului Kaufland, a demarat, începând de marţi, procedurile de sistare a oricăror parteneriate cu firme austriece, inclusiv bănci, conturi bancare, virarea salariilor şi alimentarea cu combustibil.

13 dec. 2022, 13:17
Cooperativa „Ţara Mea” reziliază contractele cu firme austriece. „Este momentul să ne apărăm ţara de mofturile fostelor imperii”
Cooperativa "Ţara Mea" reziliază contractele cu firme austriece. "Este momentul să ne apărăm ţara de mofturile fostelor imperii"

Cooperativa „Ţara Mea” reziliază contractele cu firme austriece. Potrivit unui comunicat, toţi angajaţii şi partenerii au declarat că sunt alături de România şi că vor duplica acest demers în companiile şi familiile lor. „Ne pare rău pentru unii dintre furnizori, dar este momentul să ne apărăm ţara şi să o punem mai presus de interesele financiare imediate, precum şi de mofturile de foste imperii. Respectul pentru România valorează mai mult pentru mine, astăzi, decât cifra de afaceri”, a declarat Florin Burculescu, preşedinte Cooperativa „Ţara Mea”, citat de Agerpres.

Citeşte şi: HoReCa se răzbună după neacceptarea României în Schengen. Un hotel a anunţat că nu mai primeşte turişti cu paşaport austriac şi nici plata cu carduri de la bănci din Austria

Cooperativa „Ţara Mea” este cea mai mare cooperativă agricolă din România după cifra de afaceri şi singura cooperativă integrată, cu activităţi de la cultivarea legumelor şi creşterea animalelor până la producţia de lactate, conserve, mezeluri şi produse de băcănie, 100% româneşti. De asemenea, este  unul dintre furnizorii strategici ai retailerului Kaufland.  Cooperativa a anunţat că anul acesta va intra în toate lanțurile moderne de retail. Cu peste 10.000 de fermieri membri, produsele Ţara Mea sunt disponibile pe piaţă de peste 12 ani.

Citeşte şi: Ilie Dumitrescu, decizie radicală după ce Austria a votat împotriva României. „Făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport”

Reacţia cooperativei vine după ce Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins săptămâna trecută aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei.