CORONAVIRUS 8 IULIE. Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Bucureşti, în topul judeţelor cu cei mai mulţi infectaţi cu COVID-19 în 24 de ore

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Bucureşti au înregistrat cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Au existat totuşi şi patru judeţe în care nu a fost raportat niciun caz de COVID-19.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 10:23
CORONAVIRUS 8 IULIE. Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Bucureşti, în topul judeţelor cu cei mai mulţi infectaţi cu COVID-19 în 24 de ore

Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţul Dâmboviţa – 59 de cazuri. Urmează Argeş, Braşov şi Bucureşti fiecare cu câte 53 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Şi la Buzău numărul infectărilor a crescut cu 33, iar în Prahova au fost raportate alte 30 de noi cazuri. În Ifov sunt 19 noi cazuri. 

BILANŢ CORONAVIRUS 8 IULIE ROMÂNIA. Record absolut de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în 24 de ore

La polul opus, în Vaslui, Sălaj, Satu Mare şi Brăila nu a fost raportat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus.

 

Guvernul face un apel la populaţie să respecte măsurile anti-Covid

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Guvernul face apel la populaţie să respecte măsurile anti-COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

„Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, a anunţat Grupul pentru Comunicare Strategică.