CORONAVIRUS. Adrian Streinu-Cercel: Să ne limităm plecările în străinătate

Adrian Streinu-Cercel îi sfătuieşte pe români să limiteze plecările în străinătate, mai ales în zonele în care a fost confirmat noul coronavirus. 

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 19:54
CORONAVIRUS. Adrian Streinu-Cercel: Să ne limităm plecările în străinătate

„În aceasta perioadă sa ne limitam plecarile in strainatate, mai ales in zonele în care se cunoaste prezenta coronavirusului. Acum suntem mult mai pregătiti decât eram în 2009. Trebuie sa fim calmi, sa luam o masura suplimentara fata de ceilalti. Încercă să protejăm populatia”, a spus Adrian Streinu-Cercel la România TV.

În prezent nu avem niciun caz de infectare cu coronavirus în România, a anunţat Raed Arafat, secretarul de stat în MAI.

„Toate persoanele care vin din zone închis, Wuhan, vase de croazieră, cele 11 comune din Italia, sunt puse în carantină instituţionalizată. În aceste 14 zile vor fi testaţi la intrarea în carantină, iar la ieşirea din carantină se vor face două teste la o diferenţă de 24 de ore care trebuie să fie negative.

La persoanele asimptomatice care vin din zona extinsă din afara acestor zone, cum este Italia, provincia Lombardia şi Veneto, vor fi izolate voluntare la domiciliu atât ei, cât şi familiile lor. După perioada de 14 zile vor beneficia şi ei de concediu medical”, a anunţat Nelu Tătaru, secretat de stat Ministerul Sănătăţii.

„Dincolo de cazul Gorj, toate celelalate teste efectuate până astăzi, inclusiv cele de la Buzău, sunt negative”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Tătaru a mai precizat că astăzi se aflau 69 de persoane în carantină, 4818 persoane izolate la domiciliu, dintre care 920 în Bucureşti.

Citeşte şi Românii lucrează la vaccinul împotriva coronavirusului. Primele variante au fost deja trimise în SUA şi Europa