Coronavirus: Grecia speră să deschidă sezonul turistic pe 1 iulie

Grecia speră să deschidă sezonul turistic de la 1 iulie, a spus luni premierul Kyriakos Mitsotakis în prima zi de ieșire progresivă din carantină, relatează AFP.

RomaniaTV.net
04 mai 2020, 17:50
Coronavirus: Grecia speră să deschidă sezonul turistic pe 1 iulie

În cel mai bun dintre scenarii, Grecia va putea începe activitatea turistică de pe 1 iulie și lucrăm pentru a putea atinge acest obiectiv”, a spus premierul Greciei într-un interviu la televiziunea americană CNN.

Citeşte şi Britanicii sunt în număr covârşitor pentru prelungirea restricţiilor. Nu doresc să meargă la şcoală, în pub-uri sau restaurante

Presupunem că oamenii își vor face teste înainte de a lua avionul și că sunt îndeaproape observați, astfel că experiența turistică va fi doar ușor diferită față de anii anteriori”, a spus șeful guvernului.

Ce măsuri intră în vigoare în Grecia

Mai multe ţări europene, în frunte cu Italia şi Germania, îşi relaxează de luni restricţiile introduse în contextul pandemiei de coronavirus, experţii din întreaga lume, dar şi locuitorii statelor afectate, aşteptând să vadă dacă poate fi găsit echilibrul între siguranţă şi deschidere.

În Grecia devine obligatorie purtarea de măşti în transportul public, spitale sau la cabinetele medicale, în caz contrar existând riscul unei amenzi. În acelaşi timp, saloanele de coafură şi de frizerie, magazinele de produse electronice şi librăriile se vor deschide.

Deşi oamenii vor putea să iasă din nou din casă şi să se deplaseze liber, vor exista limite. Persoanele trebuie să rămână pe raza localităţilor lor. Pentru moment, locuitorii din insule nu vor putea să se deplaseze în Grecia continentală.