Coronavirus la o biserică din Bucureşti. Doi preoţi, doi diaconi şi doamna de la lumânări au COVID-19

Alertă de coronavirus în Biserica Ortodoxă Română. Doi preoţi, doi diaconi şi o femeie care vinde lumânări la biserica Sfântul Dumitru din cartierul Colentina din Bucureşti au fost confirmaţi cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 10:49
Coronavirus la o biserică din Bucureşti. Doi preoţi, doi diaconi şi doamna de la lumânări au COVID-19

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a declarat că biserica şi curtea lăcaşului de cult, unde lucrează oamenii contaminaţi, au fost dezinfectate.

„A fost anunțat DSP, care s-a deplasat imediat la biserica respectivă. Ancheta făcută a dus la izolarea imediată și la testarea tuturor clericilor din parohia respectivă, precum și a doamnei care lucra la lumânărar. Ulterior, au fost depistați pozitiv doamna respectivă, doi preoți și doi diaconi. Imediat au fost izolați. Biserica și curtea au fost dezinfectate de mai multe ori, iar în biserica respectivă nu a mai fost oficiată nicio slujbă”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, miercuri, la Antena 3.

ROMÂNIA ÎN CARANTINĂ. Noile restricţii pentru populaţie au intrat în vigoare DE LA ORA 12

Reprezentantul BOR a precizat că starea celor cinci persoane infectate cu coronavirus este bună.

„Acești oameni, din cât înțeleg, sunt într-o stare relativ bună, sunt sub supraveghere și nu s-au mai înregistrat alte cazuri care să aibă legătură cu parohia respectivă”, a mai menţionat Vasile Bănescu.

În toată ţara, vor fi trase clopotele pentru Buna Vestire, dar și în semn de solidaritate pentru românii greu încercați de criza coronavirusului.

„Mesajul nostru este unul al solidarității. Iar trasul clopotelor începând de azi cu sărbătoarea uriașă a Bunei Vestiri, reprezintă un gest de solidaritate.

Ne aflăm într-o atmosferă socială marcată de epidemie. Sunetul clopotelor cheamă la unirea în rugăciune. Găsim ultimele răspunsuri ale unor probleme importante sau grave. Clopotele vor bătea în fiecare duminică, zi de slujbă, toți credincioșii de acasă vor putea să spună „Tatăl Nostru”, a declarat Bănescu la GÂNDUL LIVE.

Prinţul Charles, 71 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus