Prinţul Charles, 71 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus

Prinţul Charles, 71 de ani, este infectat cu coronavirus şi se află în autoizolare la Castelul Balmoral din Scoţia, potrivit unui comunicat transmis de Casa Clarence. Soţia prinţului, Camilla Parker, a fost şi ea testată, dar testul ei a ieşit negativ. Este al doilea membru regal testat pozitiv cu COVID-19, după Prinţul Albert de Monaco.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 10:14
Prinţul Charles, 71 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus

„Prinţul de Wales a fost testat pozitiv cu coronavirus. El a prezentat simptome minime, dar, în rest, starea lui de sănătate este una bună şi lucrează de acasă în ultimele zile, ca de obicei”, a transmis un purtător de cuvânt al Casei Clarence, potrivit Daily Mail. 

Potrivit aceluiaşi comunicat, Camilla, ducesa de Cornwall, a fost testată dar testul ei ieşit negativ, astfel că nu este infectată cu noul coronavirus. 

Citeşte şi: Coronavirus Marea Britanie: Boris Johnson anunţă noi restricţii pentru următoarele trei săptămâni: „Dau o instrucţiune foarte simplă”

„În conformitate cu sfatul medical şi dat de Guvern, Prinţul şi ducesa se află acum autoizolaţi în casa lor din Scoţia”, mai transmite Casa Clarence. 

Potrivit Daily Mail, Prinţul Charles s-a simţit rău după ce s-a întâlnit cu Prinţul Albert de Monaco, care a fost testat pozitiv cu virusul acum o săptămână. Prinţul Albert a stat lângă Charles în timpul evenimentului WaterAid, de la Londra, din 10 martie. 

Până s-a simţit rău, Prinţul Charles a continuat să participe la angajamentele publice pe care le avea, în ciuda crizei declanşate cu coronavirus, dar el nu a strâns mâinile celor pe care i-a cunoscut. 

Citeşte şi: Regina Angliei, mesaj impresionant către naţiune: „Întreaga lume intră într-o perioadă de mare îngrijorare şi incertitudine”

Familia Regală a Marii Britanii pare să se fi pregătit deja în eventualitatea în care unul din membrii regali ar fi diagnosticat cu coronavirus. 

Regina şi Prinţul Philip au mers la Castelul Windsor, Prinţul William şi Kate la Amner Hall, în Norfolk, iar Charles şi Camilla la Balmoral, în Aberdeenshire.