CORONAVIRUS Oraşe din Germania iau în calcul prelungirea restricţiilor după ce relaxarea a adus creşterea numărului de cazuri de COVID

Autorităţile locale din mai multe regiuni ale Germaniei au amânat relaxarea măsurilor de izolare şi distanţare, după ce numărul cazurilor de COVID 19 a crescut imediat după ce începuseră să se reia activităţile normale.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 20:00
CORONAVIRUS Oraşe din Germania iau în calcul prelungirea restricţiilor după ce relaxarea a adus creşterea numărului de cazuri de COVID

Landurile germane au hotărât ca măsurile să fie reimpuse, dacă se ajunge la 50 de cazuri noi per 100.000 de locuitori pe o perioadă de şapte zile.

Germania are 16 state federale, fiecare având posibilitatea să relaxeze măsurile restrictive, dar toate au fost de acord ca, în cazul în care se depăşeşte numărul de 50 de cazuri noi per suta de mii de locuitori, acestea să reintre în vigoare. În regiunea Westphalia de Nord s-au înregistrat 150 de cazuri într-un abator cu 1.200 de angajaţi.

Astfel, ministrul Sănătăţii al landului a declarat că s-a ajuns la 61 de cazuri pe 100.000 de locuitori şi măsurile restrictive vor fi impuse din nou.

Acelaşi scenariu s-a înregistrat şi în landul Turingia, tot într-un abator, astfel încât administratorul regiunii a declarat că va impune din nou restricţii, dar nu în toată regiunea, ci doar în cele două orăşele din care provin cei afectaţi.

Citeşte şi: Ţara europeană care va ieşi complet din izolare. Premier: Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să vă dăm ceva la schimb