Atenţie, sportivi! Cum se transmite CORONAVIRUSUL atunci când ALERGI. Ce greşeală banală trebuie să eviţi

Publicat: Joi, 09 Aprilie 2020 09:39 // Actualizat: Joi, 09 Aprilie 2020 09:39 // Sursa: romaniatv.net

Ansys, o companie software din Pennsylvania (SUA), a creat o simulare pentru a arăta pericolele de infectare cu coronavirus atunci când alergi în spatele cuiva. Astfel, picăturile infectate de la o tuse sau un strănut pot rămâne suspendate în aer și pot ajunge până la șase metri distanță.

Ansys a creat o simulare care demonstrează că puteți intra în contact cu stropii unei alte persoane chiar și atunci când rămâneți la doi metri în spatele acesteia în timpul unui exercițiu fizic. Demonstraţia vine într-un moment în care şefii din sănătate au evidențiat creșterea distanței sociale ca fiind un element decisiv pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Cum "se deghizează" coronavirusul în organism, ca să păcălească sistemul imunitar

Studiul realizat de Ansys vine ca urmare a faptului că un britanic moare din cauza coronavirusului la fiecare două minute, conmform datelor oficiale.

Marc Horner, inginer şef pentru asistență medicală la Ansys, a declarat că atunci când cineva strănută sau tușește "totul se întâmplă atât de repede și picăturile sunt atât de mici" încât este aproape imposibil pentru o altă persoană să le evite.

Cum distruge săpunul coronavirusul. Explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Ansys prezintă două scenarii: primul arată doi oameni care alergă unul lângă altul, în timp ce în al doilea persoanele sunt una în spatele celeilalte. În primul caz, când o persoană tuşeşte sau strănută, majoritatea stropilor se duc în spatele alergătorilor, nu în părțile laterale. În al doilea caz, persoana din spate va alerga chiar în aceste picături suspendate în aer.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H