Coronavirus, prima infecţie în Belgia. Virusul ucigaş se răspândeşte în Europa

Virusul ucigaş din China a infectat încă o persoană în Europa. Este vorba despre un bărbat din Belgia, fiind primul caz înregistrat din această ţară, potrivit Mediafax  

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 08:37
Coronavirus, prima infecţie în Belgia. Virusul ucigaş se răspândeşte în Europa

Ministerul Sănătăţii de la Bruxelles a confirmat că pacientul se află într-o stare bună şi nu prezintă simptome ale bolii. Bărbatul este unul dintre cei nouă belgiei repatriaţi în cursul weekendului de la Wuhan, epicentrul coronavirusului. 

Persoana infectată a fost internată într-un spital pentru îngrijiri speciale, în timp ce restul belgienilor repatriați sunt ținuți sub observație.

„Persoana care a fost pozitivă este în stare bună de sănătate și în prezent nu are simptome de boală. Pacientul a fost transferat la Spitalul Saint Peter din Bruxelles, unul dintre spitalele de referință din țara noastră ”, declară ministrul Sănătăţii din Belgia.

Până în acest moment, virusul ucigaş a provocat la nivel global 427 de decese, dintre care 425 în China continentală și câte un deces în Hong Kong și Filipine. Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a ajuns la 20.659, dintre care 680 de persoane au fost salvate.

Citeşte şi: Coronavirus: numărul de morţi creşte în China. Au fost confirmate 427 de decese

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat epidemia de coronavirus o urgență la nivel global. Experții avertizează că există încă multe necunoscute în legătură cu acest patogen, inclusiv rata mortalității și căile de transmitere.

Coronavirus, al doilea deces în afara Chinei

Un bărbat din Hong Kong infectat cu virusul ucigaş a devenit marţi, 3 februarie, prima persoană care a murit din cauza epidemiei virale din această metropolă şi a doua în afara Chinei continentale. Bilanţul tragic a ajuns la 427 de morţi, iar 20.636 de persoane au fost confirmate cu virusul ucigaş. În Europa au fost confirmate 24 de cazuri.

Citeşte şi:Imagini spectaculoase! Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan, ridicat în doar opt zile>

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, tratat pentru virusul ucigaş, a murit marţi dimineaţa, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Acesta locuia la Hong Kong şi s-a aflat în luna ianuaria în oraşul chinez Wuhan, epicentrul pneumoniei virale.