CORONAVIRUS Record de testări în China: 9 milioane de teste în doar câteva zile

Oraşul din care a pornit pandemia de COVID-19, a început în urmă cu zece zile o campanie masivă de testare a tuturor celor 11 milioane de rezidenţi. Autorităţile locale din Wuhan au anunţat, luni, că peste 9 milioane de oameni au fost testaţi până acum.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 05:09
CORONAVIRUS Record de testări în China: 9 milioane de teste în doar câteva zile

În ultimele 10 zile au fost realizate 6,5 milioane de teste, iar anterior au fost testaţi alţi aproape 3 milioane de locuitori, informează AP.

Comisia de sănătate a oraşului, a postat pe site-ul oficial un mesaj în care le cere tuturor celor care nu au fost încă testaţi să se prezinte până la sfârşitul zilei de marţi.

Majoritatea testelor prelevate au fost deja prelucrate, iar până duminică seara au fost identificate pozitiv cu COVID-19, 218 persoane, dar toate erau asimptomatice, scrie Wall Street Journal.

Campania a fost lansată după ce şase noi cazuri a fost descoperit într-un singur ansamblu rezidenţial din Wuhan. Metropola chineză, unde se crede că a început, la sfârşitul anului trecut, pandemia globală de COVID-19, a fost de departe oraşul chinez cu cel mai mare număr de infecţii.

Citeşte şi: În Italia, 60.000 de voluntari vor monitoriza respectarea măsurii de distanţare socială


loading...