Corpul de Control al Guvernului verifică situaţia bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic

Corpul de Control al Primului Ministru a început marţi o acțiune de verificare cu privire la modalitatea în care este asigurat tratamentul medical şi cu privire la modalitatea în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor bebelușilor din județul Argeș.

RomaniaTV.net
16 feb. 2016, 09:30
Corpul de Control al Guvernului verifică situaţia bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic

Acțiunea vizează respectarea procedurilor în unitățile medicale din Argeș şi din București, promptitudinea asistenței acordate şi modalitatea în care este realizată investigația epidemiologică.

În subsidiar, se arată într-un comunicat al Guvernului, vor fi avute în vedere şi posibilele infecții nosocomiale în cadrul unităților medicale din județul Argeș în care au fost internați inițial bebelușii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morții unei fetițe în vârstă de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic. Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

MESAJE DISPERATE ale părinţilor bebeluşilor internaţi în spital cu sindrom hemolitic uremic VIDEO

Copilul a murit la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București, unde fusese transportat în stare gravă și cu diagnostic de sindrom hemolitic uremic. Luni noaptea, un al doilea bebeluş a murit după ce starea sa se agravase considerabil în ultimele zile, iar un reprezentat al spitalului a explicat că şi un al treilea bebeluş era în pericol vital, după ce un medic a declarat că un examen tomografic a relevat o hemoragie la nivelul creierului.

Detalii cutremurătoare despre starea copiilor internaţi la Marie Curie. Medic, secţia ATI: Evoluţia a fost dramatică

Luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Corina Pop a afirmat că cel mai important, în prezent, în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul „Marie Curie” este ca vieţile lor să fie salvate şi să se descopere, cât mai rapid, în urma anchetei epidemiologice, sursa de infestare.