Costel Constanda explică de ce a blocat conturile Primăriei Capitalei. „Nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi”

Costel Constanda a dezvăluit care este motivul pentru care a blocat conturile Primăriei Capitalei. Omul de afaceri a declarat pentru Mediafax că a propus două variante, însă Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins pentru a patra oară să-i dea teren în Satul Francez deoarece municipalitatea "nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi".

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 17:24
Costel Constanda explică de ce a blocat conturile Primăriei Capitalei. „Nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi”

Afaceristul a precizat că în cadrul Primăriei Bucureşti există o comisie însărcinată de edilul Capitalei să poarte negocieri cu el şi avocaţii săi, în aşa fel încât să fie găsite soluţii pentru stingerea datoriei de 155 milioane de milioane de euro, ceea ce reprezintă 20 la sută din bugetul anual al municipalităţii, notează Mediafax.

„Această comisie a dorit să salveze o parte cât mai mare a lichidităţii bugetare şi astfel a oferit, în schimbul sumelor datorate, terenuri şi alte bunuri aflate în proprietatea privată a Primăriei Capitalei. Necunoscând situaţia juridică a proprietăţilor Primăriei oferite în schimbul banilor, am ales două variante: 1. Cumpăr o parte din fosta mea proprietate, Satul Francez, căreia îi cunoşteam situaţia juridică, sau 2. Să scoată Primăria la licitaţie întreaga proprietate (tot Satul Francez ) pentru a produce lichidităţi şi astfel să-mi plătească banii sau o mare parte din banii pe care mi-i datorează”, a spus Costanda, conform sursei citate.

Omul de afaceri susţine că înţelegerea era valabilă cu condiţia aprobării de către Consiliul General a uneia dintre variante.

„Niciuna din aceste propuneri nu a fost agreată de către Consiliul General al Municipiului București. Am înţeles că Primăria nu are lichidităţi pentru a-şi plăti datoriile faţă de mine, dar faptul că nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi pe care le deţine, m-a determinat să blochez conturile acestei instituţii” a declarat Costel Constanda, pentru Mediafax. 

Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate din cauza datoriei faţă de Constanda. Firea: A fost depus dosarul de executare silită

Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate încă de miercuri pentru o datorie de 115 milioane de dolari către omul de afaceri Costică Constanda. Afaceristul a ameninţat încă din data de 3 august că va popri conturile instituţiei.

În procesul intentat de omul de afaceri, Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze acestuia 69 de milioane de euro, costul terenului pe care nu l-a primit şi restul, până la 115 milioane de euro, dobânzi şi alte cheltuieli.

Firea vrea ca PMB să ia un credit pentru a plăti datoria către familia Constanda. „E blocată activitatea. Nu se pot face plăţi”