Cozi kilometrice pe Transfăgărăşan în acest weekend. Turiştii se înghesuie să prindă un loc de parcare cât mai aproape de Bâlea Lac. VIDEO

O coadă de 4 km de maşini s-a format pe DN7C, Transfăgărășan, în acest weekend. Turiştii vor să prindă un loc de parcare în zona Bâlea Lac.

06 aug. 2022, 19:38
Cozi kilometrice pe Transfăgărăşan în acest weekend. Turiştii se înghesuie să prindă un loc de parcare cât mai aproape de Bâlea Lac. VIDEO

Reprezentanţii agenţiilor de turism din zonă spun, însă, că imaginile cu cozile de maşini pe Transfăgărăşan nu sunt ceva neobişnuit în această perioadă a anului

E august și e week-end. Asta se întâmplă de obicei în această perioadă”, confirmă Marius Olaru, managerul Bâlea Turism, potrivit g4media.ro.

Transfăgărășanul continuă să fie cel mai spectaculos traseu nu doar din România, ci şi una dintre cele mai frumoase şosele de pe glob. Cel puţin aşa este promovat în media din lumea întreagă. Nu mai departe de săptămâna trecută, cotidianul columbian La Republica a inclus șoseaua ce urcă la Bâlea Lac, cel mai mare lac glaciar din Făgăraş, într-un clasament al celor mai spectaculoase drumuri din lume.

Citeste si Cât costă un prânz pe Transfăgărăşan. Surpriza avută de un turist: „Să mai mâncați în România!”

Un traseu de 100 de kilometri care trece prin lanțul muntos Carpați. În acest loc se vede Lacul Vidraru. De asemenea, poți să cobori din mașină și să cumperi brânzeturi artizanale făcute de oameni din zonă. Este important de reținut că acest drum este deschis doar din iunie până în septembrie din cauza amplasării geografice și a instabilității meteo a sectorului”, scrie La Republica, incluzând drumul în top 10 cele mai frumoase șosele din lume.

Citeste si Top 6 cele mai impresionante drumuri din România: peisaje unice în lume, provocări pe măsură

Transfăgărașanul, al doilea cel mai înalt drum din România după Transalpina, începe în comuna argeşeană Bascov și se termină la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, lângă comuna Cârțișoara. Drumul spectaculos care traversează Munții Făgăraș urcă până la altitudinea de 2.040 metri lângă Lacul Bâlea şi are 92 km lungime. De asemenea, drumul trece prin cel mai lung tunel din România, 887 de metri.

O porţiune de 27 de kilometri din Transfăgărăşan este închisă timp de opt luni pe an, iarna şi primăvara, datorită pericolului de avalanşe sau căderi de stânci. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – judeţul Sibiu).