CREŞTEREA pensiilor. Guvernul vrea să dea ordonanţă pentru majorarea pensiilor. Ce prevede noua lege pregătită pentru toţi pensionarii

Guvernul Orban vrea să modifice legea pensiilor prin ordonanţă de urgenţă în aşa fel încât să crească punctul de pensie. Surse politice au precizat pentru România TV că pensiile vor fi majorate cu 10 la sută din septembrie, nu cu 40 la sută, cum prevede legea în vigoare, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Însă, dacă Guvernul pică, atunci obligatoriu se va aplica majorarea cu 40 la sută deoarece un Guvern interimar nu poate da ordonanţe.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 14:41
CREŞTEREA pensiilor. Guvernul vrea să dea ordonanţă pentru majorarea pensiilor. Ce prevede noua lege pregătită pentru toţi pensionarii

Ordonanţa de urgenţă prin care pensiile vor creşte cu 10 la sută, procent avansat inclusiv de ministrul Finanţelor, poate fi atacat de PSD în Parlament, aşa cum s-a întâmplat şi cu actul normativ privind alocaţiile.

MAJORARE PENSII cu 40 la sută. Olguţa Vasilescu: „Este o iresponsabilitate să nu măreşti pensiile. Guvernul va cădea”

Social-democraţii vor ca pensiile să crească cu 40 la sută din septembrie şi nu cu 10 la sută, aşa cum sunt calculele Guvernului în acest moment.

Reprezentanţii Executivului susţin că pensiile ar putea creşte doar cu 10 la sută pentru că doar atât permite bugetul în momentul de faţă. Soluţia a fost agreată inclusiv cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Băsescu: „Dacă Cîţu a împrumutat azi 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii, să ştiţi că e un criminal”

Peste cinci milioane de pensionari români ar putea să primească, de la 1 septembrie, o creştere a pensiilor de doar 10%, potrivit agenţiei de rating Standard & Poor’s.

Deşi legislaţia le promitea oamenilor pensii mai mari cu 40%, coronavirusul şi agenţiile de rating dau peste cap promisiunile politicienilor, chiar în an electoral. S&P spune că majorarea pensiilor din sectorul public ar avea un impact semnificativ asupra finanţelor publice.

Creşterea pensiilor va fi de doar 10%. Anunţul agenţiei S&P care dă peste cap promisiunile politicienilor