CRIZA DIN UCRAINA: Opoziţia nu a acceptat propunerea preşedintelui Viktor Ianukovici de a conduce Guvernul

CRIZA DIN UCRAINA. Liderii opoziţiei ucrainene Arseni Iaţeniuk şi Vitali Kliciko nu au acceptat propunerea preşedintelui Viktor Ianukovici de a conduce Guvernul, a declarat sâmbătă seara deputatul ucrainean Iuri Steţi, citat de agenţia UNIAN.

RomaniaTV.net
25 ian. 2014, 21:37
CRIZA DIN UCRAINA: Opoziţia nu a acceptat propunerea preşedintelui Viktor Ianukovici de a conduce Guvernul

CRIZA DIN UCRAINA. „Opoziţia nu a acceptat propunerea lui Viktor Ianukovici”, a anunţat Steţi, potrivit agenţiilor UNIAN şi Itar-Tass.

Sâmbătă, Ianukovici le-a propus lui Iaţeniuk şi Kliciko să conducă Guvernul şi s-a declarat pregătit pentru o revizuire a Constituţiei în vederea reducerii puterilor sale, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, informează Mediafax.

UE aşteaptă „măsuri concrete” din partea autorităţilor ucrainene pentru a restabili calmul

Citându-l pe consilierul prezidenţial Andrii Portnov, preşedinţa a precizat că Ianukovici a acceptat crearea unui grup de lucru însărcinat să „modifice legislaţia cu privire la referendum şi, poate, prin intermediul acestui mecanism, să propună amendamente la Constituţie”.

Opoziţia ucraineană cere o revenire la Constituţia din 2004, un compromis major acceptat de către proocidentalul Viktor Iuşcenko, învingător în urma „revoluţiei portocalii”, care a transformat Ucraina într-o republică parlamentară, cu un premier puternic.

CRIZA DIN UCRAINA. Kievul: Tentativele de soluţionare a crizei sunt vane. Manifestanţii depozitează arme