CTP, reacţie virală în scandalul momentului. „Îmi provoacă iritaţii pe piele!”

Cristian Tudor Popescu a comentat în stil personal scandalul momentului în fotbalul românesc, mai precis decizia de rejucare a meciului Sepsi - FC U Craiova 1948, suspendat în minutul 27 din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene pe stadionul din Sf. Gheorghe.

10 mart. 2023, 13:10
CTP, reacţie virală în scandalul momentului. „Îmi provoacă iritaţii pe piele!”
CTP, reacţie virală în scandalul momentului. "Îmi provoacă iritaţii pe piele!"

CTP, reacţie virală în scandalul momentului. Comsia de Disciplină a FRF a decis ca rezultatul partidei Sepsi – FC U Craiova 1948 să fie 3-0, dar Comisia de Recurs a casat decizia iniţială şi a stabilit ca meciul să se rejoace de la început! La aflarea veştii, Cristian Tudor Popescu a lanasat un atac devastator la adresa FRF, într-un editorial cu titlul „Domne, te rog, nu mă face pe mine rasist, eu sunt xenofob!”, scris pentru GSP.

Citeşte şi: Cine este adevăratul patron, în acte, al lui Sepsi. Este unul dintre cei mai bogaţi maghiari şi prieten cu premierul Viktor Orban

„Atunci când nu face parte din artă, absurdul îmi provoacă iritații pe piele. Asta mi se întâmplă în urma deciziei FRF în cazul scandărilor xenofobe la meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova. (…) Mai întâi, argumentul FRF: scandările au fost xenofobe, nu rasiste, iar regulamentele prevăd oprirea meciului doar în cazul strigăturilor rasiste. Acest „doar”, pe care l-am întâlnit și în articole de presă, e stupefiant: ce deosebire, ca gravitate, este între a fi rasist și a fi xenofob? E mai puțin rău să strigi: „Afară, afară cu ungurii din țară!” decât „Afară, afară cu negrii și vietnamezii din țară!”, deoarece ungurii sunt o etnie, în vreme ce negrii și vietnamezii reprezintă alte rase?! Un răspuns afirmativ înseamnă creier pané”, a scris CTP.

Citeşte şi: Sepsi a învins, susţinută de Viktor Orban din tribună. Nedifuzat la tv, meciul din Conference League a fost transmis pe YouTube, cu comentariu în limba maghiară!

„Gândirea antropologică actuală nici măcar nu mai face o distincție netă între rasă și etnie, considerându-le noțiuni interschimbabile. Parcă și văd un troglodit strigaci din tribună cum ripostează ofuscat: „Domne, te rog, nu mă face pe mine rasist, eu sunt xenofob!”. (…) În ultimă instanță, FRF dă ghes manifestărilor xenofobe – nu rasiste, nu, Doamne ferește! – de pe stadioanele României. (…) Înțeleg că Sepsi va ataca decizia la forurile de arbitraj europene. E bine, așa se mai face și fotbalul românesc cunoscut pe plan internațional, dacă cu Naționala nu merge decât la Aeroportul Otopeni”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.