Cu ce aliment poți înlocui untul. Alternativa mai sănătoasă pe care o are orice român în casă

Untul e nelipsit din frigiderele multor români. E unul dintre cele mai folosite alimente, cu toate că nu e atât de sănătos. Partea bună e că există, totuși, un înlocuitor mai bun.

21 mart. 2023, 14:49
Cu ce aliment poți înlocui untul. Alternativa mai sănătoasă pe care o are orice român în casă

Cu ce aliment poți înlocui untul. Mulți oameni de știință caută să cerceteze în continuare cum putem preveni bolile de inimă și cum să reducem impactul lor asupra vieții noastre, având în vedere că reprezintă cauza principală de deces la nivel mondial.

Citește și Salamul, untul și cașcavalul sunt printre cele mai furate produse din magazine. Acestea au ajuns să aibă sisteme antifurt

Sunt mulți factori care favorizează apariția bolilor cardiovasculare, iar printre ei se numără și stilul de viață. Factorii de risc sunt hipertensiune, colesterolul crescut, diabetul, kilogramele în plus, fumatul și desigur, consumul de alcool în exces.

E foarte important să renunți la obiceiurile alimentare nocive și să găsești timp de a găti mâncăruri sănătoase. Spre exemplu, poți înlocui untul cu uleiul de măsline. În acest fel poți îmbunătăți semnificativ sănătatea inimii și ajuți la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.

Citește și Untul a ajuns produs de lux. Tot mai multe persoane au ajuns în situaţia de a-şi cumpăra produse de bază din magazinele sociale

Beneficiile consumului de ulei de măsline

Potrivit experților, dacă înlocuiești alimente precum margarina, untul, maioneza sau produsele lactate cu uleiul de măsile, contribui la reducerea riscului de apariție a acestor boli.

  • Îmbunătăţirea funcţiei creierului

Conform studiilor, consumul de ulei de măsline ajută la îmbunătăţirea memoriei. Mai exact, consumul acestuia ajută la reducerea acumulării de plăci în celulele creierului, care este asociată cu dezvoltarea demenţei, inclusiv a bolii Alzheimer, scrie Rador, citând actualno.com.

  • Îmbunătăţirea sănătăţii şi densităţii oaselor

Uleiul de măsline conţine multe oligoelemente necesare pentru sănătatea oaselor şi articulaţiilor. Dacă este combinat cu alte alimente bogate în acizi graşi omega-3 în dietă, rezultatele pot fi şi mai vizibile în artrită.

  • Reducerea inflamaţiei

Cercetările arată că uleiul de măsline şi alimentele omega-3 pot ajuta la combaterea inflamaţiei şi oferă beneficii pentru ameliorarea afecţiunilor inflamatorii cronice.