Cum a reuşit judeţul Maramureş să scadă rata de infectare. Ce au făcut autorităţile

Pentru a evita restricţiile dure, autorităţile din Maramureş au scăzut numărul de teste, scăzând astfel rata de infectare. Reamintim că acesta era al doilea judeţ din România cu o incidenţă mare a cazurilor de covid.

31 mart. 2021, 15:49
Cum a reuşit judeţul Maramureş să scadă rata de infectare. Ce au făcut autorităţile
Cum a reuşit judeţul Maramureş să scadă rata de infectare. Ce au făcut autorităţile

Cum a reuşit judeţul Maramureş să scadă rata de infectare. Autorităţile au reuşit să menţină judeţul în afara măsurilor dure de restricţie printr-un număr mic de testări covid.

Cum a reuşit judeţul Maramureş să scadă rata de infectare

Citeşte şi Incidenţa COVID-19 în Bucureşti, la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Prefectura a anunţat în data de 29 martie că au fost înregistrate în județ 36 de infectări, rezultate în urma celor 49 de teste realizate în ultimele 24 de ore.

„Pot să vă spun că zilele viitoare rata de incidență va fi în scădere, pentru că avem deja localități carantinate, care au deja peste 6 zile de când s-a declarat carantină și în acele localități s-a înjumătățit numărul de cazuri. Având în vedere și faptul că sunt și alte localități care au intrat în carantină, rata de incidență va scădea cu siguranță, de luni încolo, incidența în județ se va duce spre 2,5”, declara doctorul Rareș Pop, directorul DSP Maramureș, pentru Libertatea, în data de 18 februarie.

Când făcea aceste declaraţii, Maramureşul era al doilea județ din România privind cea mai ridicată rată de infectare, după Timiș.

Marți, 30 martie, incidența cazurilor noi la mia de locuitori ajunsese la 1,75, mai scăzută chiar decât anticipase directorul DSP.

Pe 26 martie, în Maramureș au fost realizae 303 de teste și au fost descoperite 54 de cazuri noi de COVID. În aceeași zi, potrivit informațiilor oficiale oferite de Instituția Prefectului Maramureș, în județ erau înregistrate 817 decese de la începutul pandemiei, potrivit g4media. 

Citeşte şi 11 judeţe şi Capitala în scenariul roşu. Ilfovul a ajuns la o incidenţă de 7.86 cazuri la mia de locuitori

Pe 27 martie, numărul de teste a scăzut la 208, dintre care 47 au fost pozitive. Numărul deceselor era însă de 827, cu 10 mai multe decât în ziua anterioară. Numărul de teste a scăzut și mai mult în 28 martie: 112 teste și 47 de persoane infectate.

În data de 29 martie, din cele doar 49 de teste realizate oficial, au fost descoperite 36 de persoane infectate. Numărul de teste a mai crescut în 30 martie până la 189, numărul celor pozitive ajungând la 68.

Între 16 martie și 30 martie, numărul deceselor raportate în județul Maramureș a ajuns la 21, respectiv de la 817 la 831 de morți.