Cum arată dieta cu care Romanița Iovan se menține în formă la 60 de ani: „Așa te saturi, nu îți mai este foame. Nu pui pe tine nimic”

Creatoarea de modă Romanița Iovan este printre cele mai apreciate femei din România. La 60 de ani, se menține într-o formă de invidiat.

02 apr. 2024, 15:26

Romanița Iovan afișează o formă de invidiat. Creatoare de modă a dezvăluit cum arată dieta sa și ce mănâncă acum în perioada de post.

„Eu fac acasă doar salată. Mănânc salată și brânză de vaci. Dacă mănânci multă brânză de vaci te saturi și nu îți mai este foame. Nu pui pe tine nimic. Mănânc bulgărași din aceea de brânză. Mănânc o groază de bulgărași de brânză.

Citește și: De ce să nu înlocuiești legumele cu fructe. Marea greșeală pe care o fac mulți. Mihaela Bilic: „Nu putem avea energie din lume”

Acum țin Postul de Paște și Postul de Crăciun”, a zis Romanița Iovan la podcastul lui Cătălin Măruță.

Salatele pot fi o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea generală, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier. Datorită conținutului scăzut de calorii și a cantității mari de fibre, consumul de salată poate ajuta la gestionarea greutății și la menținerea unei diete echilibrate. Fibrele din frunzele de salată ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, prevenind constipația și promovând o digestie sănătoasă. Multe salate conțin ingrediente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi castraveții și roșiile, ceea ce poate contribui la hidratarea organismului. Unele ingrediente comune în salate, cum ar fi spanacul și morcovii, conțin nutrienți benefici pentru sănătatea ochilor, cum ar fi luteina și zeaxantina, potrivit spectacola.ro.

Citește și: Rețeta de salată grecească de post care îți va gâdila papilele gustative! Este pe bază de cartofi și este absolut demențială

Consumul de salate bogate în fibre și cu un indice glicemic scăzut poate ajuta la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control, fiind benefic în prevenirea și gestionarea diabetului zaharat de tip 2.