Cum arată dieta PERFECTA? Nutritioniştii americani au aflat răspunsul

Sa tii cont de toate sfaturile legate de dieta este un job si asa destul de greu. Chiar si pentru nutritionisti poate fi o sarcina dura.

RomaniaTV.net
20 mart. 2015, 12:36
Cum arată dieta PERFECTA? Nutritioniştii americani au aflat răspunsul

Specialistii americani au lucrat cu oameni de diverse varste pentru un timp indelungat pentru a gasi dieta perfecta, care duce la o pierdere in greutate sanatoasa si care sa ajute persoanele sa se simta minunat in propria piele.

Amy Pleimling este nutritionist in cadrul Mayo Clinic Health si incearca sa ofere un raspuns la intrebarea „ce este dieta perfecta?”

Citeşte şi Dieta fertilităţii: Superalimentele care cresc şansele de a avea un copil

Bazele unei diete sanatoase, in opinia lui Amy Pleimling, sunt urmatoarele:

* Mai multe alimente vegetale, adica sa mananci din belsug fructe si legume (mult mai multe decat mananci in mod normal). Cei mai multi oameni nici macar nu se bucura de cele 5 portii de fructe si legume pe care ar trebui sa le manance in fiecare zi.

* Mai putine cereale rafinate si mai putin zahar, iar in acelasi timp ar trebui sa alegem in dieta noastra cereale integrale (nu sunt nocive pentru organism).

* Produse lactate cu putine grasimi si proteine slabe, iar in acelasi timp ar trebui sa cresti consumul de peste, fasole, nuci, seminte si alte alternative pentru carne.

Citeşte şi De ce ni se face somn după ce mâncăm cartofi prăjiţi

* Controlul portiilor (pentru toate regulile mentionate mai sus, cu exceptia legumelor). Oamenii au o problema serioasa cand vine vorba de gestionarea portiilor de mancare.

* Sa te hidratezi cat mai bine cu apa.

* Sa ai activitate fizica regulata (nu o dieta, ci ca parte dintr-un stil de viata sanatos).

Citeste mai mult pe feminis.ro.