Cum explică managerul spitalului din Timişoara faptul că 10 bebeluşi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19: „Cred că sunt fals-pozitivi”

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea, a explicat, marţi, cum a fost posibil ca 10 bebeluși de la maternitatea Odobescu să iasă pozitiv la testul pentru coronavirus. Zeci de cadre medicale, rude ale acestora și mămici internate la maternitate au fost confirmate cu COVID 19, potrivit pressalert.ro.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 13:26
Cum explică managerul spitalului din Timişoara faptul că 10 bebeluşi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19: „Cred că sunt fals-pozitivi”

Directorul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea, spune că aprovizionarea cu kituri pentru testare s-a făcut destul de greu şi, în plus, numărul de kituri este redus: „Pentru că e foarte grea aprovizionarea cu kituri, aveam un număr redus de kituri pe care puteam să lucrăm, ne-au obligat cei de la DSP Timiș să facem și pentru cei din Hunedoara. Am înțeles că și acolo era urgență, dar mai urgență era să terminăm la bebeluși probele. Ne-au obligat să facem în paralel și pentru Hunedoara și de asta s-a întârziat mai mult cu bebelușii. Din cauza asta, probabil au apărut acele rezultate. Eu cred că sunt fals-pozitive”, a susținut Oprea într-o declarație pentru Mediafax.

Maternitate din Timişoara, desemnată spital COVID. Mamă testată pozitiv: „Ne-au sacrificat, ne-au indus în panică

Cu alte cuvinte, managerul Oprea dă de înţeles că rezultatele pozitive la nou-născuţi ar fi putut apărea din cauza procesării târzii a testelor, după 4-5 zile, ştiut fiind faptul că acestea trebuie analizate în maximum 3 zile de la prelevare. Olimpia Oprea l-a contrazis și pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat că mamele celor 10 bebeluși au ieşit negativ la testele pentru COVID-19, susținând că, de fapt, patru dintre ele ar fi fost pozitive când au plecat acasă.

În prezent, la maternitatea Odobescu este în desfăşurare o anchetă a DSP Timiş.