Cum fac francezii bani de pe urma ATENTATULUI de la Paris

În Franţa s-a declarat zi de doliu naţional, după atentatul terorist de la redacţia revistei de satiră Charlie Hebdo, însă unii s-au gândit să speculeze momentul şi să câştige nişte bani.

RomaniaTV.net
08 ian. 2015, 11:33

Mai multe numere ale revistei Charlie Hebdo au fost scoase la vânzare pe ebay şi pe alte platforme de comerţ online. Preţurile pornesc de la 10 euro şi ajung să sară de 2.500 de euro, ca în cazul numărului intitulat „Charia Hebdo”, din 2011, din cauza căruia redacţia publicaţiei a fost incendiată.

Trei indivizi înarmaţi cu Kalashnikov şi cu un lansator de rachete au intrat miercuri în sediul săptămânalului de caricatură Charlie Hebdo unde au ucis 12 persoane, între care 8 jurnalişti. Alte persoane aflat în clădire au fost rănite, între care patru sunt în stare gravă. Atacatorii au reuşit apoi să fugă, nu înainte de a striga „Profetul a fost răzbunat”. Ca urmare a atentatului de miercuri din Paris, gradul de alerta a fost ridicat la cel mai înalt nivel pe teritoriul Franţei.

Citeşte şi ATENTAT TERORIST la PARIS. Mărturii zguduitoare: BĂLŢI de SÂNGE, trupuri la pământ, RĂNIŢI GALERIE FOTO VIDEO

Ziua de 8 ianuarie a fost declarată zi de doliu naţional, la ora 12.00 drapelul Franţei fiind coborât în bernă, unde va rămâne timp de trei zile.

Citeşte şi TEROARE la PARIS: Cele mai SÂNGEROASE ATENTATE din Franţa din ultimele decenii

„Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic nu ne poate diviza”, a declarat preşedintele Franţei, Francois Hollande.

Citeşte şi PREMONIŢIE sau COINCIDENŢĂ? Ultima caricatură a directorului CHARLIE HEBDO, înainte de a muri în atentat

Caricaturişti talentaţi, cronicari curajoşi şi-au pierdut viaţa (…) Au marcat generaţii de francezi„, a mai spus preşedintele.

Citeşte şi Luptător Statul Islamic: ATACUL TERORIST din Franţa, o RĂZBUNARE pentru insultele la adresa Islamului

Preşedintele Hollande a adus un omagiu şi celor doi poliţişti ucişi în atentatul în care şi-au pierdut viaţa 11 bărbaţi şi o femeie.

Citeşte şi Atentat TERORIST la Paris. Cele mai ŞOCANTE caricaturi apărute în Charlie Hebdo GALERIE FOTO

Premierul francez Manuel Valls a anunțat joi că au avut loc „mai multe rețineri” și „arestări” în cursul anchetei asupra atacului sângeros comis miercuri împotriva sediului săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți, dintre care patru grav, în cel mai sângeros atentat din ultimii 40 de ani în Franța.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat arestarea preventivă a şapte persoane.

Citeşte şi „Je suis Charlie” acaparează Internetul. Sute de caricaturişti reacţionează la atacurile de la Charlie Hebdo

„Șapte persoane”, a indicat ministrul de interne în direct la radio Europe 1, ca răspuns la o întrebare cu privire la numărul de persoane reținute în acest moment. Anterior, premierul Manuel Valls a declarat că mai multe persoane au fost reținute, fără a preciza numărul lor.

Potrivit unei surse judiciare, șapte persoane – bărbați și femei care fac parte din anturajul celor doi frați identificați de poliție ca fiind autorii atacului sângeros de miercuri și care sunt încă în libertate – au fost arestate.

Principalii suspecți în atentatul comis miercuri împotriva sediului celebrului săptămânal satiric francez – Cherif Kouachi (32 de ani) și fratele său Said (34 de ani), francezi de origine algeriană – sunt cunoscuți poliției ca având legătură cu rețelele jihadiste. Ei au avut un complice, care s-a predat poliției noaptea trecută în nord-estul Franței.


loading...