Cum îşi dau seama poliţiştii că minţi în declaraţia pe propria răspundere. Te poţi alege cu amendă şi dosar penal

Multe persoane sunt tentate să completeze date false în declaraţia pe propria răspundere, în speranţa că vor scăpa neverificate de poliţişti. Ce se întâmplă, însă, atunci când oamenii legii descoperă falsul?  

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 05:45
Cum îşi dau seama poliţiştii că minţi în declaraţia pe propria răspundere. Te poţi alege cu amendă şi dosar penal

Este cazul unui bărbat din Buzău care a încercat să ajung în Brăila completând declaraţia cu date eronate, relatează playtech.ro. Acesta a reuşit să ajungă în Brăila, dar aici oamenii legii au depistat falsul şi i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri şi uz de fals.

STARE DE URGENŢĂ. Trebuie trecută ora deplasării în declaraţia pe propria răspundere? Răspunsul dat de autorităţi

Bărbatul de 36 de ani a completat în declaraţie numele unei societăţi comerciale al cărei angajat ar fi fost. Spre ghinionul lui, poliţiştii brăileni au verificat informaţia, care s-a dovedit a fi falsă:

Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au identificat, pe raza localităţii Vultureni, pe un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din judeţul Buzău. Acesta a înmânat poliţiştilor declaraţia pe proprie răspundere, din care rezulta că este angajat al unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Buzău. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, aceştia au constatat că buzoianul nu figurează ca angajat al societăţii respective. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, au anunţat reprezentanţii IPJ Brăila.

Totodată, tânărul a primit şi o amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.