Cum îţi schimbi atitudinea când nu poţi schimba situaţia

Uneori este aproape imposibil să îţi schimbi starea psihică sau când reuşeşti să faci asta este deja prea tarziu. Vrei să fii mai fericită, dar întotdeauna se întâmplă să te laşi copleşită de situaţiile prin care treci.

RomaniaTV.net
10 mart. 2015, 11:55
Cum îţi schimbi atitudinea când nu poţi schimba situaţia

Nu poti sa obtii locul de munca pe care ti-l doresti sau de cele mai multe ori dai de prietenul care te face sa te simti rau. Ce optiuni ai in aceste situatii.

Schimba-ti perceptia, credinta sau opinia cu privire la situatie, iar asta te va ajuta sa iti schimbi atitudinea. Filosoful grec Epictetus spunea intr-un mod frumos,acum mai bine de 2000 de ani: „Oamenii sunt bulversati, nu de lucruri, ci de principiile si optiunile pe care si le formeaza cu privire la lucruri. Cand suntem impiedicati sau deranjati, ori intristati, nu trebuie sa atribuim acest lucru si altora, ci noua, propriilor noastre principii si avize”.

Lucruri pe care bărbaţii se tem să le facă în faţa iubitei

Psihologul american, Albert Ellis, celebru pentru dezvoltarea terapiei rational-emotiv-comportamentala, a explicat ca „MODUL IN CARE” oamenii reactioneaza la evenimente este determinat in mare masura de „MODUL IN CARE VAD” acestia evenimentele, nu de evenimentele in sine. N-ai nicio idee despre cum anume sa iti schimbi percepria si sa iti imbunatatesti atitudinea? Iata cinci moduri simple prin care poti incepe.

RECUNOASTE CA NU ESTI FERICITA

Nu poti schimba nimic daca nu esti constienta de faptul ca ceva trebuie schimbat. Opreste ciclul de a-ti dori ca lucrurile sa fie diferit, preia controlul asupra gandirii si reactioneaza la evenimente.

REALIZEAZA CA OPTIMISMUL ESTE O ALEGERE

Nu te nasti cu o atitudine pozitiva sau negativa. Este ceva ce devii prin perspectiva experientelor. Foarte putine situatii sunt complet rele. Incearca sa vii de fiecare data cu trei, patru lucruri pozitive cu privire la fiecare situatie provocatoare si scrie-le pe hartie ca sa ti le amintesti.

Cum să-i spui că te desparţi de el

FOLOSESTE CUVINTE POZITIVE

Foloseste afirmatii de genul: „Eu sunt plina de speranta” sau „Vom gasi o rezolvare”, pe tot parcursul zilei. Cuvintele pe care le utilizezi atunci cand vorbestri au un impact major asupra atitudinii si perspectivelor emotionale.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.