Cum ne hidratăm corect vara şi ce lichide sunt indicate

Dincolo de plăcerile anotimpului cald, care nu sunt deloc puține, vara este și cel mai mare inamic al pielii sănătoase. Inevitabil, soarele puternic o usucă, iar expunerea excesivă o poate chiar arde. În plus, corpul nostru pierde o cantitate importantă de apă prin transpirație. Pentru că nu o putem evita și nici nu cred că ne dorim, în fața provocărilor, avem o singură soluție: hidratarea corespunzătoare. Dar cum ne hidratăm corect?

RomaniaTV.net
13 iul. 2016, 13:27
Cum ne hidratăm corect vara şi ce lichide sunt indicate

Primul pas: lichidele

Trebuie să știm să ne hidratăm, iar variantele sunt inepuizabile, iar vara este lungă, așa că ai timp să le încerci pe toate. Apa plată și limonada sunt cele mai la îndemână surse de hidratare, dar foarte sănătoase și cu efectul dorit sunt și ceaiurile preparate în casă.

Citeşte şi  Sfatul medicului: Legume care ne hidratează mai mult decât apa

Ceaiul verde, ceaiul alb, ceaiul negru, cel de guarana sau mate sunt energizante naturale și, în plus, sunt o sursă bogată de antioxidanți care ne apăra de radiațiile UV.

Ceaiurile de fructe sunt tonice, vitaminizante, energizante și foarte plăcute la gust, motiv pentru care sunt o sursă de hidratare ideală pentru zilele caniculare. Sucurile naturale sunt și ele indicate în această perioadă. Cel de cătină, de exemplu, conține betacaroten, substanța care oferă o protecție în plus împotriva radiațiilor UV, dar care ajută și la obținerea unui bronz deosebit.

Citeşte mai mult pe ideisanatoase.ro