Cum opreşti căderea părului: şase metode sănătoase şi ieftine

Este firesc ca parul sa cada, insa prea mult cazut intr-o perioada mai scurta poate genera neplaceri la nivelul podoabei capilare, de la greutatea in aranjare a parului pana la chelire.

RomaniaTV.net
02 mart. 2015, 06:56
Cum opreşti căderea părului: şase metode sănătoase şi ieftine

Totul de la regimul alimentar pana la modul de ingrijire a parului poate contribui la o podoaba capilara frumoasa sau, dimpotriva, la caderea parului. Exista insa cateva metode prin care poti sa opresti caderea parului sau, mai exact, reducerea numarului de fire cazute in mod natural din cap.

Iata sase metode sanatoase, simple si ieftine prin care poti sa incetinesti procesul de cadere a parului.

Citeşte şi: Căderea părului la femei. Boli care o cauzează

Maseaza-ti scalpul

Masajul scalpului stimuleaza celulele vii si circulatia sangelui si indeparteaza celulele moarte care uneori risca sa le „asfixieze” pe cele vii. Masajul scalpului trebuie efectuat cu gentilete, cu buricul degetelor, niciodata cu unghiile pentru a nu irita pielea capului. Incepe de la frunte si continua pana la ceafa. Astfel iti imbunatatesti irigarea cu sange a vaselor de sange de pe scalp, fapt care stimuleaza si cresterea foliculilor de par. O data sau de doua ori pe saptamana ar trebui masat cu delicatete scalpul cel putin 10-15 minute.

Citeşte şi: Căderea părului: Greşeli care te lasă fără păr

Perie-ti parul cu grija

Peria sau pieptanul pot face mai mult rau decat bine daca ai obiceiul sa tragi de par pentru a-l descurca. Actiunea de a trage de par afecteaza radacinile si poate duce la pierderea permanenta a firelor de par, nu doar la fragilizarea si ruperea lor. Perie-te corect pe cap incepand cu varfurile parului si urcand incet spre radacini, descurcand cu delicatete fiecare sectiune a parului fara a trage de el.

Ai grija cand lucrezi pe parul ud

Parul ud este cel mai fragil, asadar trebuie sa actionezi si cu mai multa delicatete atunci cand lucrezi pe parul ud. Spre exemplu, daca iti descurci parul dupa ce te dai cu balsam sau masca de par, asigura-te ca aceasta a actionat cel putin 10 minute si abia mai apoi incep sa descurci parul lent cu degetele sau cu o un pieptan cu dintii foarte rari, niciodata cu o perie sau pieptan cu dintii foarte desi.

Citeste continuarea pe Lyla.ro