Cum poţi să îţi iei acum concediu medical dacă esti infectat cu COVID. Toţi românii trebuie să ştie asta!

Ieşirea României din starea de alertă a schimbat regulile în ceea ce priveşte acordare concediilor medicale pentru problemele generate de COVID-19.

22 mart. 2022, 13:50
Cum poţi să îţi iei acum concediu medical dacă esti infectat cu COVID. Toţi românii trebuie să ştie asta!

Cum poţi să îţi iei acum concediu medical dacă esti infectat cu COVID. De acum, cei care sunt carantinaţi nu mai pot lua concediu medical. Măsura se aplică doar pesroanele care au fost izolate şi au avut într-adevăr virusul.

Cum poţi să îţi iei acum concediu medical dacă esti infectat cu COVID. Toţi românii trebuie să ştie asta!

„Pentru cazurile testate pozitiv cu virusul SARS-COV-2, se eliberează concediu medical, potrivit cadrului legal, respectiv OUG nr. 158/2005 cu modificările și completările ulterioare. Ca urmare a încetării stării de alertă pe teritoriul României, după data de 08.03.2022, în cazul depistării unui caz pozitiv de COVID-19, fată de contacții acestuia, nu se mai dispune măsura carantinării, conform art. 1 din HCNSU nr. 16/08.03.2022”, au clarificat cei de la Ministerul Sănătății la solicitarea redacției avocatnet.ro.

România a ieşit din stare de alertă pe 9 martie. Au fost ridicate toate restricțiile – purtarea măștii, inclusiv în spațiile închise, certificatul verde COVID pentru acces la mall, în instituții sau la restaurant și formularul PLF la intrarea în țară, scrie presa de peste Prut.

Citeşte şi: O nouă tentativă de asasinare a preşedintelui Zelenski, dejucată. Un grup de diversionişti ruşi, conduşi de un agent FSB, a fost arestat
Ce măsuri sunt recomandate însă după ridicarea stării de alertă:

-Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, în grădinițe, școli, universități;
-Evitarea spațiilor aglomerate fie că sunt închise sau deschise;
-Spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic;
-Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie curățate și dezinfectate periodic;
-Persoanele care au simptome – testare, prezentare la medic, la centrul de evaluare;
-Măsurile fac parte din pachetul de responsabilitate individuală.

Creştere spectaculoasă a numărului de infecătări COVID-19 în România. Luni au fost raportate cu aproape 3.000 de cazuri noi COVID-19 mai multe decât în ziua precedentă.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a avertizat luni că „pandemia de coronavirus încă există”, iar rata de pozitivitate faţă de săptămâna anterioară când a fost 8,9%, a ajuns în această săptămână la 9,5%.

Citeşte şi: Coronavirusul aruncă din nou China în lockdown. Izolare forţată la domiciliu pentru toţi cei 9 milioane de locuitori din Shenyang