Cum reușește Japonia să aibă cei mai longevivi oameni din lume. Băutura miraculoasă pe care o savurează de secole

Cei mai longevivi oameni de pe planetă sunt japonezii, iar țara insulară din Asia de Est poate fi considerată campioana lumii. Orezul este foarte apreciat în Japonia, motiv pentru care de secole consumă o băutură care are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

12 ian. 2023, 00:16
Cum reușește Japonia să aibă cei mai longevivi oameni din lume. Băutura miraculoasă pe care o savurează de secole

Japonezii sunt considerați cei mai longevivi oameni din lume, iar vârsta lor îndelungată este deseori asociată cu alimentele pe care le consumă. Speranța medie de viață a femeilor este de 86,9 ani, iar a bărbaților de 81,5 ani.

Există câteva reguli pe care japonezii le respectă cu strictețe când vine vorba de alimentație, iar acestea ar putea fi o sursă de inspirație bună pentru o viață mai sănătoasă și implicit mai lungă, potrivit medical-news.org.

Citiț și: Băutura ideală în sezonul rece, îţi face sistemul imunitar de fier. Medicii recomandă consumul în fiecare zi

Sake, băutura alcoolică japoneză din orez care are beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Sake este un vin din orez tradițional care este savurat de secole. Băutura miraculoasă este obținută prin fermentarea orezului, iar cercetătorii au constatat că are o serie de beneficii pentru sănătate, datorită nivelului ridicat de aminoacizi și enzime. Sake reduce riscul apariției cancerului și ajută la prevenirea osteoporozei și diabetului, dar poate ajuta și la reducerea tensiunii arteriale ridicate.

Băutura tradițională japoneză se face din orez fermentat și are proprietăți dezinfectante și antiseptice. Mai mult, sake-ul poate îmbunătăți digestia, datorită procesului de fermentație care produce enzime care ajută la descompunerea alimentelor.

Pentru a fi mereu sănătoși, japonezii evită să consume carne și produse lactate și au grijă să consume alimente bogate în fibre, cum ar fi algele marine, soia, dar și legume proaspete care conțin multă apă, cum ar fi castraveții.

Principale alimente ale bucătăriei japoneze tradiționale sunt peștele și alte produse marine, dar și zarzavaturile și orezul. Tocmai de aceea, japonezii nu se confruntă cu probleme gastrointestinale, cum ar fi balonarea sau constipația. În plus, probioticele găsite în alimentele fermentate și murate susțin un microbiom intestinal sănătos. Alimentele sănătoase pe care le consumă, bogate în fibre, vitamina E și acizi grași omega-3 reduc inflamația din organism.

Citiți și: Băutura care are grijă de inima ta și reduce riscul de a face infarct