Cum s-au derulat, de fapt, ultimele clipe din viețile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Detalii absolut înfiorătoare din anchetă, după ce Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

După ce Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, au fost făcute publice detalii șocante din anchetă. Conform dezvăluirilor făcute de procurori, ultimele clipe din viețile celor două fete au fost absolut înfiorătoare.

02 iun. 2023, 12:36
Cum s-au derulat, de fapt, ultimele clipe din viețile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Detalii absolut înfiorătoare din anchetă, după ce Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

Gheorghe Dincă a primit 30 de ani de închisoare după ce le-a ucis în mod absolut șocant pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Procurorii au dezăluit detalii din anchetă. Filmul evenimentelor reconstituit, astfel, depășește orice imaginație, scenele fiind greu de imaginat.

Magistrații l-au condamnat și pe complicele lui Dincă, Ştefan Risipiţeanu, la 12 ani de închisoare. După ce au fost dezbătute tot felul de scenarii, acum au fost făcute publice, din documentele oficiale.

Ultimele clipe din viața Luizei Melencu

În data de 14 aprilie 2019, tânăra făcea autostopul în Caracal, atunci când Gheorghe Dincă s-a oprit cu mașina în dreptul ei și s-a oferit să o ducă unde avea nevoie. Agresoul a dus-o până la intrarea în comuna Dioști, acolo unde a oprit și a imobilizat-o pe fata de 18 ani, și a dus-o în locuința lui.

Citește și  Dan Diaconescu, proces pierdut în dosarul cu minore. Decizia a fost dată de Judecătoria Sectorului 1 București

„Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14- 17.04.2019 (în locuința sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală ținând-o permanent imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de ‘trafic de persoane

În sarcina lui R.Ș. s-a reținut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12:00, a ajuns inopinat la locuința inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinței şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreținerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a întreținut raporturi cu victima M.L.M.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Ulterior, în data de 17 aprilie, Dincă a ucis-o cu bestialitate, în bătaie, pentru că tânăra refuza să întrețină relații sexuale cu Ştefan Risipiţeanu. Apoi, i-a ars cadavrul.

„Inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenție, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia

A ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale. Cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate și abandonate în vegetație, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal”, se dezvăluie în comunicatul DIICOT.

Citește și  Dan Hosu, soţul fostei şefe a DIICOT, reabilitat post-mortem de justiţie. Vlad şi Raluca Hosu, mărturii cutremurătoare din anchetă. Victor Ciutacu: „A fost încătușat de ai lui, ca să priceapă Georgiana că trebuie să elibereze locul”

Ultimele clipe din viața Alexandrei Măceșanu

La trei luni de la uciderea Luizei, Dincă avea să o răpească și s-o ucidă și pe Alexandra Măceșanu. Modul de operare a fost identic.

„În 24.07.2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul D.G. a observat-o pe victima M.M.A., în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”.

Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt (prin răpire, contrar voinței victimei care s-a opus și a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ștrandului din mun. Caracal

În zilele de 24 și 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, în locuința sa, ținând-o imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de minori.”, se arată în datele din dosar, făcute publice.

Gheorghe Dincă s/a enervat atubci când a văzut că Alexandra a sunat la 112 și a ucis-o, după care i-a ars cadavrul.

În 25.07.2019, în jurul orelor 12:00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuința sa, unde se afla sechestrată victima M.M.A.. Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul. A ars cadavrul victimei, punându-l în același butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale și pe care îl folosise și în cazul victimei precedente. Cenușa și resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineața zilei de 26.07.2019, la orele 06:00, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal”, transmite DIICOT.”, a transmis DIICOT.