Cum să combaţi oboseala la menopauză

Timpul trece și deși nu vrem să recunoaștem lasă amprente asupra chipului cât și asupra psihicului. Astfel că în preajma menopauzei este necesar să iei anumite măsuri pentru a te îngriji corespunzător și a nu lăsa oboseală să își spună cuvântul.

RomaniaTV.net
07 mart. 2018, 12:00
Cum să combaţi oboseala la menopauză

Este cunoscut faptul că la menopauză femeile au de a face cu diferite stări fizice și emoționale, ce adesea sunt foarte greu de controlat. Unul dintre aspectele ce trebuie gestionat cu mare precizie fiind starea de oboseală care atrage după sine și alte simptome.

Pentru a te bucura timp îndelungat de o stare de bine ține cont de sfaturile de mai jos:

Nu uita niciodată de sport

Sportul nu are vârstă, iar dacă alegi să începi ziua cu câteva exerciții pe care să le faci ani la rândul și la care să difersifici de fiecare dată, vei constata faptul că organismul tău va fi mereu tânăr, afecțiunile vor sta la distanță de tine și oboseala va deveni o simplă amintire.

Citeşte şi Cum putem evita epuizarea fizică şi psihică? Vezi ce trebuie să faci pentru o stare de spirit bună

Studiile efectuate au scos la iveală că dacă femeile se apucă de sport cu cel puțin 2-3 ani înainte de perioada de pre-menopauză, nivelul de energie va crește vizibil și starea de oboseala se va diminua considerabil.

Nu sări peste orele de somn

Cu cât este mai târzie ora de culcare cu atât mai obosit vei fi peste ani, deoarece organismul tău nu reușește să se refacă peste noapte suficient astfel încât să se mențină tânăr.

În schimb dacă te vei învăța să adormi și să te trezești la aceiași oră, organismul tău își va crea un anumit bioritm și astfel la menopauză oboseala nu te va afecta chiar atât de mult.

Dacă faci abuz de alcool sau cafea, să nu te mire faptul că nu poți dormi noaptea sau că te trezești prea dimineață, cu dureri de cap sau amețeală.

Ai grijă la temperatura casei

Cu cât va fi mai crescută temperatura în cameră cu atât mai predispus vei fi să nu te odihnești corespunzător. Și asta deoarece organismul se poate adapta mult mai ușor când temperatura din jur este un pic mai scăzută, astfel metabolismul consumă din țesutul adipos pentru a crea condiții bune de odihnă.

Apelează cu încredere la orice formă de meditație, fie că este vorba despre yoga, dans, aerobic, plimbat prin parc fie o mică evadare în natură.

Citeşte şi Femeile ignoră aceste 5 simptome care duc la boli foarte grave. Ce indică un debit mare de urină

Găsește-ți echilibrul interior și astfel stresul va sta la distanță de tine. Alege să îți eliberezi mintea în momentul în care închizi ochii seara după o zi agitată, detașează-te de toate gândurile negative și privește întotdeauna partea plină a paharului.

Alimentația, cheia sănătății

Evită mesele grele, produsele grase, bazează-te pe o alimentație bogată în legume, fructe și nu mânca mai tarziu de ora 18. Masa târzie va favoriza apariția anumitor probleme de sănătate, printre care surplusul de kilograme, apariția refluxului gastro-esofagian și lipsa odihnei nocturne corespunzătoare.

Află cum alungi kilogramele în plus la menopauză AICI.