Cum să îţi activezi hormonii care te ajută să slăbeşti

Se spune că singura cheie pentru a-ți menține o greutate sănătoasă începe în bucătărie și constă în 80% regim alimentar și 20% exerciții fizice. Această convingere simplă nu a a oprit sau încetinit umanitatea de a căuta alte metode prin care kilogramele în plus să dispară ca prin minune mult mai ușor și mai rapid. Oamenii sunt dispuși în general să încerce orice pentru a mai pierde din greutate, metode precum înfometarea, administrarea unor pastile ce sunt riscante pentru sănătate, operațiile estetice sau regimurile drastice.

19 sept. 2017, 11:08
Cum să îţi activezi hormonii care te ajută să slăbeşti

Deși pierderea în greutate poate fi un proces destul de dificil, există anumiți pași de bază care îți pot activa în mod normal hormonii ce ajută în eliminarea kilogramelor în plus. Acești sunt niște hormoni care regulează și au un impact vital asupra greutății noastre corporale; prin activarea lor poți obține un echilibru mai sănătos și un număr de kilograme potrivit pentru vârsta și structura ta, fără a apela la unele metode invazive sau drastice. Mai jos vei putea găsi 5 moduri prin care poți face asta, așa că încearcă-le și descoperă dacă există anumite schimbări în viața ta.

Citeşte şi Mihaela Tatu este îndrăgostită. Vedeta a slăbit 20 de kilograme FOTO

1. Un mic dejun potrivit

Niciodată să nu sari peste cea mai importantă masă a zilei deoarece ea îți poate face corpul să treacă de la starea de somnolență la o mașină de ars calorii. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că atunci când dormi, metabolismul, respirația și ritmul cardiac se află într-un moment de relativă pauză. Pentru a-ți începe ziua cu un surplus de energie și cu scopul de a-ți activa acei hormoni pe care i-am menționat, trebuie să consumi un mic dejun echilibrat.

2. Concentrează-te pe respirație

Prin exersarea tehnicilor de respirație, îți poți accelera metabolismul și să arzi mai multe calorii decât ai face-o în mod normal. Conform unui studiu recent, următoarele tehnici de respirație ajută la arderea caloriilor cu aproximativ 37% mai mult decât respirația normală: trebuie să respiri printr-o singură nară pe rând și să o blochezi pe cealaltă total, timp de 27 de cicluri de respirație. Fă acest lucru de 4 ori pe zi timp de o lună și vei vedea că metabolismul tău va fi mai accelerat și hormonii se vor activa.

3. Mănâncă felurii de mâncare mai satisfăcătoare

Atunci când mănânci fast food care abundă în sare și zahăr, nu te vei sătura și în curând corpul tău va cere și mai mult. Dacă alegi să mănânci mai multe alimente ce sunt mai gustoase, vei fi satisfăcut și cel mai probabil nu vei mai simți nevoia de mânca din nou. Hormonul care este responsabil cu senzația de sațietate se numește leptină și se găsește în ovăz, ardei iuți, pui sau alte cărnuri ușoare, iaurt, broccoli etc. Dacă introduci aceste alimente în dieta ta, te vei simți mai plin și mai satisfăcut.

Citeşte şi DIETA 20-20. Care sunt cele 20 de alimente pe care ai voie să le mănânci şi în cât timp slăbeşti

4. Încearcă să ai un somn calitativ

Dacă încerci să dormi timpul recomandat de 6-8 ore pe noapte, vei observa că te vei simți mult mai bine. Dacă nu dormi suficient, nivelurile tale de leptină vor scădea, așa că vei simți nevoia să mănânci mai mult decât ar trebui. Corpul va încerca să înlocuiască energia pe care nu ai primit-o în timpul somnului, așa că va apărea senzația continuă de foame. Studiile au demonstrat faptul că persoanele care nu dorm suficient sunt mai predispuse la îngrășare.

5. Încearcă să îți mărești masa musculară

Exercițiile fizice și ridicările de greutăți reprezintă cheia măririi masei musculare. Atunci când ridici greutăți și simți senzații de arsuri înseamnă că organismul tău lucrează și produce testosteron care ajută la crearea masei musculare și la arderea caloriilor. Nu este nevoie să mergi la sală pentru a activa hormonul ce ajută la pierderea greutății. Este suficient să cari lucruri grele precum pungile cu cumpărături, pachete sau sticle cu apă.